Muntatge de Puigdemont i una maleta
POLÍTICA

Carles Puigdemont torna

Junts per Catalunya confirma no només que serà el candidat del partit a les europees, també la seva tornada a Catalunya aquest estiu vinent


Carles Puigdemont comença a fer les maletes. No serà ràpid, però el seu entorn ja assumeix i verbalitza que el de Waterloo tornarà a trepitjar terres catalanes aquest estiu vinent, concretament al juliol. Cal suposar que hi haurà homenatge, gent al carrer, banderes i tres dies de festa decretats per part de la Generalitat de Catalunya.

L'aplicació de la llei d'amnistia, que aprovarà el Congrés en dies, no serà automàtica. És per això que Carles Puigdemont preveu tornar a casa seva en quatre mesos. No ho faria sol, també podrien tornar Lluís Puig, Toni Comín i Marta Rovira. Així s'ha manifestat en una entrevista a RAC1 el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, que ha donat per feta la data de la tornada de Puigdemont. Turull, ja recuperat del seu infart, també ha confirmat el que era un secret de domini públic, l'expresident serà cap de cartell del partit a les eleccions europees del pròxim 9 de juny.

Torna Carles Puigdemont, i per partida doble

Els fans de Puigdemont estan d'enhorabona. Serà candidat als pròxims comicis, encara que haurà de fer campanya electoral des de l'estranger. A més, poques setmanes després de les eleccions, formalitzaria el seu retorn a Catalunya sis anys i poc després. Un retorn triomfal d'un Carles Puigdemont rehabilitat gràcies a Pedro Sánchez.

Carles Puigdemont en primer pla saludant amb cara somrient

Cal tenir en compte que, amb l'amnistia sota el braç, el d'Amer no només podrà tornar, sinó que a més si vol podrà optar a ser una altra vegada candidat a les eleccions al Parlament. Una vida extra per a l'ara eurodiputat, inesperada fa uns mesos, i que arriba a partir de la debilitat del PSOE i Sumar, que necessiten Junts per mantenir la Moncloa.

D'aquesta manera, ja no hi haurà exiliats, ja no es parlarà de repressió i començarà una nova etapa amb Carles Puigdemont, Lluís Puig, Toni Comín i Marta Rovira a Catalunya. Pel PSOE -o això ens volen vendre- simbolitzarà la fi del Procés. Pels que tornen, una demostració de força i una nova oportunitat per tornar a fer girar la roda del hàmster i tornar a parlar de confrontació i embats.

És el que va fer el mateix Puigdemont aquest cap de setmana des del Consell de la República i serà l'argument de Junts de cara a les eleccions europees i la precampanya catalana. Torna Carles Puigdemont, el Procés viu gràcies a un PSOE que agonitza.

➡️ Política

Més notícies: