Un home amb ulleres i vestit fosc davant d'una bandera amb franges vermelles i grogues.
POLÍTICA

Carles Puigdemont consuma el seu enèsim engany i les xarxes s'acarnissen amb ell

Li recorden que va prometre deixar la política si no era president de la Generalitat

Carles Puigdemont ha anunciat a través d'un vídeo a les seves xarxes socials que es presentarà a la presidència de Junts al congrés nacional del partit, aquest cap de setmana a Calella. Cosa que de fet ja se sabia, però que serveix a l'expresident per reivindicar-se. Tot i això, llegint els comentaris a la seva publicació queda clar que ha perdut popularitat entre les bases independentistes.

Una dona de cabell fosc i expressió seriosa en primer pla, amb una imatge borrosa d'un home somrient al fons.

El seu anunci ha provocat més de dos-cents missatges, molts crítics amb la gestió de Puigdemont aquests últims mesos. Fins i tot li recorden la promesa incomplerta, l'enèsima, de deixar la política si no aconseguia arribar a la Generalitat. Ho va dir a la campanya electoral de les últimes catalanes -concretament el 9 d'abril passat-, i encara que Illa va ser investit president, Puigdemont no només no ha abandonat la política sinó que s'aferra al poder al seu partit.

De fet, Puigdemont ha maniobrat per canviar els estatuts i que al congrés d'aquest cap de setmana es voti una llista tancada. Això us permetrà triar els membres de la direcció, entre els quals estaran els seus afins, per evitar contrapesos i ostentar el poder absolut. No és estrany doncs que davant aquest nou engany les xarxes hagin tornat a esclatar contra ell.

El missatge de Puigdemont

Carles Puigdemont diu que es presenta a la presidència del partit per “contribuir a la nova etapa política que s'obre per a la nostra organització i el nostre país”.

Serà l'únic candidat que es presenti a la presidència del partit perquè no hi ha més llistes. Ahir va traslladar a l'actual presidenta Laura Borràs la intenció de concórrer al càrrec més alt del partit, i li ha ofert a canvi la presidència de la nova fundació de Junts.

Puigdemont ha apel·lat a "reforçar la nació, assegurar el progrés i defensar els drets i les llibertats que l'Estat espanyol no nega". També ha dit que "Junts és la millor eina per servir aquest propòsit", però que "hem de reforçar-lo, millorar-lo i fer que conflueixin moltes persones que senten la necessitat de defensar la nació".

Una de les claus d'aquest congrés és l'absorció de Demòcrates a Junts i l'harmonització dels corrents interns per crear un gran partit independentista. Puigdemont vol que el nou Junts sigui com la casa gran del catalanisme , ara anomenat pal de paller : una gran confluència de l'independentisme sota el seu comandament.

Els indepes s'acarnissen amb ell

“Les promeses incomplertes de Puigdemont episodi 847”, diu un comentari irònic. “Però tu no te n'anaves?”, diu un altre. I algú apunta que “cada vegada t'assembles més a Junqueras”.

És clar, llegint els missatges a la seva publicació a X, que el president ha perdut l'aura messiànica i s'ha convertit amb Oriol Junqueras en el focus de les ires de l'independentisme. "Però no vas dir que et retiraves si perdies? Ets un mentider estafador", li retreu un independentista indignat. Molts altres missatges insisteixen que no se'l creuen, i que "ens has fet perdre el temps tots aquests anys".

Critiquen que “no aporta res de nou i el seu discurs avorreix”, a més d'assenyalar que el seu projecte es limita al “partidisme” i “l'autonomisme”. Un missatge ho resumeix així: "Això manifesta està caduc, i cada vegada perds més credibilitat de la que vas escàs, has perdut votants i la nostra confiança".

➡️ Política

Més notícies: