Muntatge amb fotos de personatges

POLÍTICA

Carles Porta, Toni Albà o Lloll Bertran: els famosos que donen suport a Puigdemont

Demanen votar Junts+ a les eleccions del 12 de maig per culminar el mandat de l'1 d'octubre de 2017

Una candidatura de país, així és com planteja Carles Puigdemont la concurrència de Junts a les eleccions del proper 12 de maig a Catalunya. El partit ha canviat les sigles i el seu aspecte habitual per donar llum a un nou projecte on els perfils polítics es barregen amb personalitats de la societat civil. En aquesta línia, unes 250 persones, entre les quals cares conegudes, han signat un manifest de suport a Junts+Puigdemont per Catalunya.

La llista de famosos que donen suport a Carles Puigdemont inclou el periodista Carles Porta, l'actor Toni Albà i l'actriu Lloll Bertran. També, i com s'esperava, el raper Valtonyc, que va compartir 'exili' amb Puigdemont i pel qual sent especial devoció. Altres noms coneguts són l'actor Lluís Marco, el director Joan Lluís Bozzo, el sociòleg Salvador Cardús i l'arqueòleg Eudald Carbonell.

Els suports de Carles Puigdemont

Carles Porta és un dels personatges més estimats de TV3, arran de l'èxit del seu programa de true crime Crims. A més, és íntim amic de Carles Puoigdemont des de fa més de trenta anys, i va arribar a escriure un llibre titulat “L'amic president”. En un programa de TV3 es va emocionar recordant el seu amic, de qui va dir que és “una bellíssima persona” i que “em sap molt malament la seva situació”.

Toni Albà és un altre dels incondicionals de Puigdemont. L'actor va estar molt implicat en la causa durant els anys àlgids del procés, i encara que darrerament s'ha apartat dels focus, el fervor independentista continua intacte. Amic personal de figures prominents de l'entorn de Junts com ara Laura Borràs i Pilar Rahola, Albà mostra ara el seu suport explícit a la candidatura de Carles Puigdemont.

Qui també va estar molt vinculada al procés va ser l'actriu Lloll Betran, encarregada moltes vegades de presentar els recurrents actes de suport a la causa. L'actriu es va consagrar com a part de la fauna friqui separatista com a autora d'una ridícula cançó que va suscitar tota mena de burles a les xarxes socials. Era propera a l'espai de Junts, i havia participat en actes del Consell de la República, la guingueta de Puigdemont.

Entre els signants del manifest hi ha l'escriptor Albert Sánchez Piñol, la dibuixant Pilarín Bayés, l'empresari Alfons Duran Pich i la periodista Dolors Bellés. A l'àmbit polític destaca el suport de Julià de Jòdar, de la CUP, Pere Ayguadé, del PSC, Bernat Joan i Jaume Rodri, d'ERC, i Carme Garcia i Jaume Nualar, d'IC-V. També l'historiador Jaume Sobrequés, director del Museu d'Història de Catalunya.

Culminar l'1 d'octubre

El manifest porta per títol “Amb el president Puigdemont, cap a la Catalunya independent”, i és una defensa de l'expresident, així com un suport a la candidatura. El més interessant és que vincula la figura de Puigdemont amb la legitimitat de l'històric referèndum de l'1 d'octubre del 2017. Una cosa molt polèmica, perquè segons una part important de l'independentisme, Puigdemont i Junts formen part de la traïció al mandat de l'1-O.

El manifest posa Puigdemont com "el més reconegut defensor de la causa d'alliberament de la nació catalana, tant als Països Catalans com a Espanya, Europa i la resta del món". És, segons el text, “un actiu del màxim nivell que mereix el nostre suport i que no podem desaprofitar”. Per això demanen “anar a les urnes el 12 de maig” i votar per la candidatura de Carles Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: