Primer pla de Pere Aragonès somrient lleugerament
POLÍTICA

Page retrata Pere Aragonès per l'amnistia

El dirigent socialista carrega durament contra la mesura de gràcia als independentistes


El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha estat des del principi un dels barons socialistes més crítics amb la deriva del “sanchisme”. El manxec no amaga el desacord amb l'estratègia de submissió a l'independentisme. En les últimes declaracions ha parlat més clar que mai sobre l'amnistia.

A dos dies per a una altra gran manifestació contra l'amnistia a Madrid, García-Page ha carregat contra la mesura de gràcia. Respon així al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va defensar l'amnistia com a “punt de partida”. El president socialista ha assenyalat la flagrant contradicció del president català.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

García-Page li ha recordat a Pere Aragonès que per haver-hi una amnistia hi ha d'haver un delicte previ. "Només es perdona el que s'ha fet malament", ha afirmat el manxec, "a veure si a més de l'amnistia voldran un premi". També ha reconegut que aquest és ara mateix un tema molt sensible a la societat.

García-Page no s'empassa l'amnistia

En declaracions aquest divendres, el president manxec ha qualificat de “base moral mínima i molt elemental” la defensa independentista de l'amnistia. García-Page critica que vulguin “autoperdonar-se, i a sobre que sigui el país el que reconegui que es van fer malament les coses”. En aquest sentit, ha trencat una llança per les "víctimes de l'independentisme".

En concret, ha lamentat la paradoxa que "les víctimes del desaforament constitucional de l'independentisme" es converteixin en culpables. Amb aquestes declaracions, Page confirma el seu lideratge del sector socialista crític amb les negociacions. De fet, ha dit als independentistes què han de fer si volen l'amnistia.

"El primer que han de fer", ha dit, "és acatar la Constitució i no tornar a sortir-se del carril". Per ell, el que no té sentit és “demanar el perdó per a alguna cosa que alhora diuen que han fet bé”. Page ha parlat de “remor social”, i s'ha mostrat prudent sobre la formació de govern a Espanya.

ERC insisteix en el referèndum

Pere Aragonès va defensar l'amnistia al senat com a “punt de partida” perquè es voti un referèndum a Catalunya. Els últims dies, Esquerra ha tornat a posar el focus en la consulta. El president ha anunciat la formació d'una comissió per avaluar l'encaix legal d'un referèndum d'autodeterminació per als propers anys.

Es tracta d'una clara voluntat d'Aragonès d'arrabassar el protagonisme a Puigdemont, sobre el qual estan posats tots els focus. Mentrestant, Junts i PSOE segueixen negociant els serrells d'un acord que es podria anunciar els propers dies. A Moncloa són optimistes i creuen que hi haurà govern.

Aquest cap de setmana, DENAES, fundació propera a Vox, ha convocat una manifestació contra l'amnistia a Colón. La intenció és tornar a marcar múscul davant de la llei d'amnistia que negocien PSOE i Junts. A més, Vox vol tenir el seu moment de protagonisme després del bany de masses de Feijóo el 24 de setembre.

➡️ Política

Més notícies: