Una persona somrient àmpliament.
POLÍTICA

Bukele, Milei, Meloni... i ara Trump: El món ha canviat

La nova dreta s'imposa a l'esquerra globalista en un canvi de paradigma sense marxa enrere

Donald Trump ha clavat un cop que pot ser definitiu a l'esquerra woke i la cultura de la cancel·lació. Amb la seva victòria i tornada a la Casa Blanca, la dreta radical pren l'hegemonia cultural a l'esquerra i imposa un canvi de paradigma sense marxa enrere: les classes mitjanes han deixat de veure el globalisme progre com una solució als seus problemes i aposten per la sobirania i el proteccionisme dels estats.

La revolució conservadora mundial ve temps forjant-se, amb moments clau com la victòria de Bukele a El Salvador i Javier a Argentina, o de Giorgia Meloni a Itàlia i Geert Wilders a Holanda. Trump culmina ara aquest camí del canvi imposant un canvi de rumb al món que consisteix en menys burocratisme i més mercat, menys intervencionisme i més llibertat, menys organismes suprestatals i més sobirania per als estats.

Un home de vestit fosc i corbata vermella aixeca tots dos polzes davant de diverses banderes nord-americanes.

Menció a part mereix la Unió Europea, a qui la victòria de Donald Trump deixa molt tocada. No només per les conseqüències comercials i d'acció exterior, per exemple amb la crisi d'Ucraïna, sinó perquè Trump és l'antítesi de l'elit globalista que mana a Europa (Von der Leyen, Macron, Sánchez, Scholz).

Només cal veure les cares llargues en moltes redaccions i seus de partits a Catalunya ia Espanya per veure la dimensió del triomf de Donald Trump.

La "preocupació" que traslladen els líders polítics progres i els seus mitjans va més enllà de les eleccions americanes i té a veure amb una crisi estructural de l'esquerra de llarg. En part, perquè aquesta esquerra no ha sabut separar-se de les elits globalistes que tenen poc o res a veure amb la defensa de les classes mitjanes empobrides.

En temps de crisi, la nova dreta ha sabut oferir un projecte de seguretat molt més consistent i atractiu.

Adéu al bonisme

El canvi a Europa va començar a forjar-se amb els canvis de govern als països nòrdics, que al seu dia van representar l'avantguarda de les polítiques bonistes. També a les primeres economies de la unió com Holanda o Àustria, i fins i tot la mateixa Itàlia. Des d'aquests països estan aconseguint marcar el relat i l'agenda sobre immigració i seguretat, cosa que fa només uns mesos era impensable.

Les esquerres i els seus mitjans afins no entenen què està passant, i en lloc d'analitzar la qüestió de fons insisteixen en missatges com que la gent no sap votar.

La realitat els està passant per sobre, com demostren alguns missatges de líders polítics després de la victòria de Trump, buits de contingut i amb els mateixos eslògans de sempre. Això també explica la desafecció d'una gent que ja no consumeix els mitjans de comunicació de masses ni en compra el relat.

La victòria aclaparadora de Donald Trump després d'una campanya ferotge als mitjans internacionals, també a Catalunya , és també un bany de realitat sobre la superioritat moral de l'esquerra.

Una superioritat moral des de la qual l'esquerra fa temps que aplica la seva cultura de la cancel·lació i la persecució dels que pensen diferent. Mitjans com TV3 i La Sexta, i líders com Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, han llançat aquests dies la idea que la democràcia està amenaça després de la victòria de Trump. Mai van dir res similar durant la presidència de Biden, que va deixar el món a punt de la Tercera Guerra Mundial i amb una recessió econòmica rampant.

➡️ Política

Més notícies: