Barcelona també surt al carrer per defensar la Hispanitat
Els organitzadors de la manifestació parlen de 'lluitar contra la llegenda negra que posen de moda polítics populistes'
Avui se celebra el dia de la Hispanitat i els barcelonins també surten al carrer per celebrar aquesta data. Els actes de la manifestació començaran a dos quarts de dotze del matí, davant de la Pedrera, a la cruïlla entre Passeig de Gràcia i Provença. En aquest moment es desplegarà la pancarta, que encapçalaran els grups convocants i els partits unionistes (PP, Vox i C's).
La manifestació està convocada pel grup Catalunya Suma per Espanya i les entitats que el conformen. Entre elles, Espanya i Catalans, Convivència Cívica Catalana i Espanyols de a Peu. El lema de la jornada és “Hispanitat. Passat, present i futur”.
Amb la polèmica de fons de la nova presidenta de Mèxic, demanant que Espanya es disculpi, l'organització de la manifestació parla de “reivindicar la Hispanitat i lluitar contra la llegenda negra que interessadament posen de moda polítics populistes”. A això se li afegeix que algunes figures polítiques espanyoles, com ara Irene Montero, s'han sumat a les reivindicacions de la nova presidenta mexicana.
El canvi de rumb a Catalunya
En qualsevol cas, la manifestació està marcada per dos fets distintius. El primer és la denúncia de la política lingüística de Salvador Illa, que mantindrà la immersió a les escoles pel seu pacte amb ERC. Davant d'això, els manifestants parlen que els drets lingüístics dels hispanoparlants catalans estan “amenaçats”.
Aquest assumpte va suposar un moment de tensió entre Salvador Illa i Alejandro Fernández al debat de política general d'aquesta setmana. Per part seva, Fernández ha insistit que el PSC actua 'de facto' com un partit processista en aquesta matèria. Davant d'això, Salvador Illa va respondre que l'espanyol no està amenaçat a Catalunya i li va retreure al PP que posés traves perquè el català fos oficial a Europa.
El segon fet distintiu d'aquesta manifestació és que és el primer dotze d'octubre que es viu després de la caiguda del processisme. Amb la presidència d'Illa, que no genera un gran convenciment a gairebé cap sector, Catalunya ha iniciat un canvi de rumb polític que ara com ara es reflecteix en una calma tensa. Tant indepes com unionistes reorganitzen la seva circumstància amb vista a una legislatura que és més important del que sembla.
Més notícies: