Muntatge amb dos actes vandàlics antiisraelians a Catalunya: a dalt, una pintada de "Junts és complici del genocidi al poble palestí" a la seu de Junts. I a sota una pintada amb una creu en una porta de les restes històriques del call jueu de Besalú
POLÍTICA

Atacs vandàlics antiisraelians a Catalunya

També es produeix un atac antisemita en unes restes històriques jueves

La Guerra que Israel està lliurant a la Franja de Gaza està tenint repercussions a tot el món. No només perquè la crida del líder de Hamàs a estendre la gihad a Europa ja s'hagi cobrat tres víctimes mortals al vell continent. El debat polític, les mobilitzacions als carrers i els actes vandàlics també s'han convertit en actualitat a tot occident. I Catalunya no n'és una excepció.

En les darreres hores s'han pogut comptar almenys dos actes vandàlics antiisraelians a Catalunya. Un, a més, amb un clar caràcter antisemita. Tal com denunciava Amics dels Calls de Catalunya, ahir van aparèixer pintades de "Free Palestina" a l'històric call jueu de la localitat de Besalú, a Girona. "Vandalitzen el llegat jueu català medieval perquè l'antisionisme és l'antisemitisme de tota la vida", denunciava l'Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI).

"Aquestes imatges ens trenquen el cor uns dies que ja són prou tristos per a nosaltres", comentava l'associació Amics dels Calls de Catalunya. I és que, tal com recorden diversos usuaris de la xarxa social X, aquestes restes històriques jueves són úniques a Catalunya.

La seu de Junts per Catalunya, també atacada

Junts per Catalunya és un dels partits catalans que s'han posicionat més clarament a favor del dret d'Israel a defensar-se. El partit de Carles Puigdemont fins i tot ha criticat el Govern de Pere Aragonès per haver-se posicionat de forma "tèbia" davant l'atac que Hamàs va fer dissabte passat a territori israelià. A més, la formació processista ha presentat una moció al Parlament a favor del "dret a existir" d'Israel.

Després d'aquest posicionament a favor d'Israel, la seu de Junts per Catalunya ha estat vandalitzada aquest dimecres amb diverses pintades de suport a Palestina. I també han acusat el partit de ser “còmplice del genocidi de poble palestí”. El secretari general de la formació processista, Jordi Turull, ha denunciat al seu compte d'X "aquesta gamberrada a la nostra seu nacional. Així no". També Laura Borràs, presidenta del partit, ha reclamat que la "divergència no pot excusar la intolerància i l'incivisme".

➡️ Política

Més notícies: