Muntatge d'un edifici en ruïnes i Iván Illaramendi, segrestat per Hamàs a Israel
POLÍTICA

Israel inclou l'espanyol Iván Illaramendi com un dels 200 segrestats per Hamàs

Pedro Sánchez ha demanat l'alliberament de l'espanyol, així com de la resta d'ostatges

Dimarts passat, el ministre d'Exteriors israelià confirmava que Ivan Illarramendi Saizar, l'espanyol desaparegut a Israel el 7 d'octubre, podria estar segrestat i en mans d'un grup terrorista. Segons ha confirmat el ministre israelià, el grup terrorista tindria unes 200 persones segrestades de més de 40 nacionalitats.

El president del Gobierno en funcions, Pedro Sánchez, ha confirmat que Iván Illarramendi és un dels 200 ostatges que té al seu poder Hamàs.

En una cimera que han mantingut, per videoconferència, els líders de la Unió Europea per analitzar el conflicte d'Israel, Sánchez ha demanat l'alliberament dels ostatges.

Després de l'atac de Hamàs a la frontera de Gaza, el ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel Albares, va anunciar el 9 d'octubre que hi havia dos espanyols “afectats”.

Dos dies més tard, l'11 d'octubre, el Gobierno va confirmar la mort de Maya Villalobo, la noia de dinou anys que estava fent el servei militar a Israel.

Des d'aleshores, no se sabia res d'Iván Illarramendi, un home de quaranta-sis anys i natural de Zarautz i de la seva dona, Loren Garovich, de nacionalitat xilena. Tots dos vivien al kibutz Kissufim, una localitat pròxima a la Franja de Gaza, que va ser assaltat pels milicians de l'Hamàs.

En el moment de l'atac, la parella era a l'interior de casa seva. Després de ser conscients del que estava passant a la zona, la parella es va amagar. De fet, Illarramendi va poder trucar a la seva família per avisar-los del que estava passant.

Ivan illaramendi i la seva dona, en una imatge a Israel

Tot i això, quan la policia israeliana va arribar a la zona, es van trobar la casa buida i sense signes de violència, per la qual cosa es va sospitar que podrien haver estat segrestats.

Ara, després de l'anunci del ministre d'Exteriors Israelià, es confirma que tant Illarramendi com la seva dona van poder ser segrestats.

“Us demanem com a pares, com a fills, com a éssers humans, que compartiu les seves històries i ens ajudeu a portar-los de tornada a casa”, va assegurar el ministre.

➡️ Política

Més notícies: