Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

L'Associació Marroquina Juvenil del Ripollès titlla de 'malalta mental' Sílvia Orriols

Omar, el secretari de l'entitat, també ha anomenat 'boja' i 'puta racista' l'alcaldessa de Ripoll

Recentment es va crear a Ripoll l'Associació Marroquina Juvenil del Ripollès. L'entitat va sorgir com a reacció a l'ascens d'Aliança Catalana, i amb el propòsit de trencar les mentides amb informació i combatre l'islamofòbia.

El secretari és Omar, un estudiant universitari de 29 anys que va aplaudir la multa de la Generalitat a Sílvia Orriols i que defensa el càstig penal per als polítics que facin declaracions en contra de col·lectius o comunitats.

A la seva última manifestació, Omar ha titllat l'alcaldessa de Ripoll de malalta mental per la seva islamofòbia. A més, ha afirmat que “una tercera part de Ripoll també pateix del mateix mal”, i s'ha dirigit al Departament de Salut per dir-los que “teniu feina”.

Més enllà de la particular guerra amb Orriols, sembla com a mínim cridaner que qui demanava mà dura contra les declaracions d'odi ara frivolitze d'aquesta manera amb les malalties mentals estigmatitzant així tot un col·lectiu.

El missatge ha provocat una allau de comentaris crítics, on li pregunten entre altres coses “qui t'has pensat que ets per insultar una política catalana”.

Un dels comentaris apunta que el Departament de Salut “sí que té feina, però amb els atacs amb ganivet”. Li recomanen a Omar que "en lloc d'anar en contra de persones catalanes", digui als seus "que s'integrin al país que els agafi i ens respectin, sense predicar consignes contra occident".

Polèmica pel vel islàmic

Tampoc l'Associació Marroquina Juvenil està exempta de polèmica, ja que en un comunicat de l'1 de maig exigien “abordar el problema de les dones amb hijab (vel islàmic) que sovint es troben discriminades al mercat laboral”. L'associació considera "injusta i intolerable" el tracte a aquestes dones, que mereixen igualtat d'oportunitats”.

La qüestió del vel islàmic està cada cop més calenta, perquè molts ho consideren una denigració de la dona incompatible amb els valors occidentals.

Captura de pantalla de Twitter

De fet, Omar va trucar a Sílvia Orriols malalta mental per denunciar precisament la presència d'una dona amb burca asseguda en un banc. També per denunciar que a les noies marroquines no les deixen anar a les festes de graduació, però als nois sí. Recentment, Omar també es va sumar a les crítiques a Aliança Catalana per denunciar amb una foto la imposició del vel a una menor d'edat.

I com que una cosa porta l'altra, Omar va defensar fa tot just uns dies Wafa Marsi, la mediadora amiga dels terroristes de Ripoll, després de ser detinguda per narcotràfic. “Ull, ella llogava una casa on es feia tràfic de drogues, no vol dir que formés part”, va dir Omar, “però la boja de Ripoll ha caigut”. A les seves xarxes socials abunden els insults a l'alcaldessa de Ripoll, com a “boja” i “puta racista”.

➡️ Política

Més notícies: