Primer pla d'Artur Mas
POLÍTICA

Artur Mas surt al rescat de Junts per Catalunya

Diu que després de la votació de la llei d'amnistia va parlar amb Turull i que 'l'ànim' del partit és acabar aprovant la llei

L'expresident Mas és un dels principals valedors del gir pragmàtic de Junts. Va arribar a dir fins i tot que el més beneficiat per l'amnistia seria el PP perquè es trobaria la feina ja feta. Però després del vot negatiu de Junts, Mas va dir que s'havia quedat sorprès. Ara recula i diu que ja ho entén.

El pragmatisme de Junts

Artur Mas és la baula perduda del pragmatisme conservador català. Està entre el pragmatisme radical de Pujol i les ínfules idealistes dels seus successors. La seva situació personal ho revela: ha estat processat i ha estat condemnat, però no al nivell de Puigdemont, Turull, Junqueras, etc.

L'expresident Torra, en canvi, es manté en la reivindicació de la unilateralitat. Però no Artur Mas, que beneeix aquest canvi de rumb. L'esperit de Convergència ressorgeix i quan s'aclareixi l'amnistia i les eleccions catalanes Junts serà un partit nou.

L'expresident Mas va arribar fins i tot a veure els beneficis de l'amnistia per a Espanya. Va assenyalar que el gran beneficiat seria Feijóo. És a dir: que Mas dona per descomptat que Junts ha tornat a la política espanyola. Per això no va entendre el vot de Puigdemont contra la llei d'amnistia.

L'expresident ja ho entén

"La decisió em va sorprendre, però vaig parlar amb Turull i la vaig entendre", ha dit. Es refereix a una conversa privada amb Jordi Turull i que, pel que sembla, el va il·luminar. És de suposar que Mas va trucar per demanar explicacions.

I sembla que el van convèncer, o sigui, que Junts segueix el camí del pragmatisme encara que no ho sembli. El més probable és que Junts no es vulgui separar del tot de cert esperit unilateral que sempre queda bé entre el votant català desenganyat. Perquè, segons ha pogut saber Artur Mas, la intenció de Junts és aprovar la llei d´amnistia.

En definitiva, que l'expresident és un membre destacat del sector Turull i sap que ara mateix hi ha molt de soroll deliberat. La raó és que les autonòmiques són a prop i encara hi ha molt votant català a qui pesa l'estafa del 2017. Aviat sabrem si aquesta combinació de pragmatisme i aparença de duresa dona els seus fruits.

➡️ Política

Més notícies: