Primer pla d'Artur Mas
POLÍTICA

Artur Mas marca el camí a Jordi Turull

El militant del PDeCAT diu a Junts que faci el que diu ERC

Corria l'any 2016 quan la CUP va dir allò que havia enviat Artur Mas a “la paperera de la història”. Però veient els últims esdeveniments, sembla que la cosa ha acabat sent al revés. Mentre que els cupaires s'han quedat sense representació al Congrés després d'una desfeta històrica, l'expresident ja ha sortit públicament per assenyalar el camí que ha de seguir el processisme en les properes setmanes.

Artur Mas, militant del PDeCAT, ha dit a Junts per Catalunya que faci el que demana ERC. Sí, sona una mica estrany, però així és el processisme. El que va ser president de la Generalitat ha comprat la tàctica d'Oriol Junqueras sobre com afrontar les negociacions amb Pedro Sánchez. Mas creu que Junts i Esquerra haurien de pactar un "mínim d'estratègia conjunta" a l'hora de parlar amb el candidat socialista.

Aquesta va ser la primera proposta que el mateix Oriol Junqueras va llançar a Junts les hores posteriors a les eleccions generals de diumenge passat. "Si defensem els interessos del país conjuntament, Catalunya serà més forta", va assegurar el líder d'Esquerra. Això sí, Artur Mas també és conscient que és molt difícil que ERC i Junts es posin d'acord.

L'expresident no confia “massa” que les dues principals forces processistes formin un front comú per negociar una possible investidura de Pedro Sánchez. De fet, l'aposta d'Artur Mas és que el líder socialista ni tan sols aconseguirà els suports necessaris per tornar a ser president del govern. En aquest sentit, veu com a escenari “més probable” que s'hagin de repetir les eleccions.

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, amb cara seriosa, intervé durant una roda de premsa a la seu del partit, el 29 de maig del 2023, a Barcelona

En una entrevista a Onda Cero, Artur Mas ha demanat a Junts per Catalunya que tingui "paciència" a l'hora d'afrontar les negociacions amb el PSOE. I fins i tot ha recomanat als juntaires que deixin Pedro Sánchez negociar primer amb altres forces polítiques i esperar que el líder socialista tingui més suports assegurats. En qualsevol cas, tot i portar 7 anys a la “paperera de la història”, Artur Mas segueix marcant el camí de Jordi Turull i els seus excompanys.

'Tranquil' pel resultat de PP i VOX

Finalment, Artur Mas també s'ha referit al triomf insuficient del PP diumenge passat. L'expresident de la Generalitat va afirmar que va poder dormir “tranquil” en veure que les dues principals forces de dretes no sumaven els escons necessaris per governar amb majoria absoluta. I és que, segons el seu criteri, un govern amb Feijóo i Abascal hauria estat perjudicial per a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: