Poques desenes de persones darrere una pancarta amb el lema 'Stop Vox'
POLÍTICA

Fracassa la protesta que volia plantar cara a la manifestació antiamnistia

Unes 30 persones s'ajunten per protestar 'contra la presència de l'extrema dreta' a Barcelona

Aquest diumenge no només s'ha manifestat el constitucionalisme a Barcelona. A la capital catalana hi havia una altra convocatòria. Una organitzada i impulsada per l'entitat Unitat contra el Feixisme i el Racisme. I que tenia com a objectiu confrontar la multitudinària marxa convocada per Societat Civil Catalana (SCC) al Passeig de Gràcia de la capital catalana.

Mentre Societat Civil Catalana ha congregat milers de persones per cridar “amnistia no” a Pedro Sánchez, la contra manifestació per plantar cara al constitucionalisme ha fracassat estrepitosament. Amb el lema “Stop Vox”, només 30 persones -sent extremadament generosos- s'han manifestat als voltants del Passeig de Gràcia. Un acte que gairebé ha tingut menys manifestants que periodistes que s'han acostat a cobrir-lo.

Aquest grup reduït de protestants han pintat l'asfalt dels carrers que han recorregut i han cridat consignes amb la “presència de l'extrema dreta” a Barcelona, afirmant que se senten “trepitjats”. Els Mossos d'Esquadra han custodiat la marxa anecdòtica que volia plantar cara a la gran manifestació de Societat Civil Catalana i que s'ha quedat en una reunió d'amics. De fet, les imatges parlen per si mateixes. I és que l'acte d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme no es pot qualificar d'una altra manera que no sigui de fracàs.

També han estat els antiavalots dels Mossos d'Esquadra els que han impedit que aquesta petita protesta “contra l'extrema dreta” coincidís físicament amb la manifestació de Societat Civil Catalana. D'aquesta manera, s'ha evitat que hi hagués qualsevol mena d'enfrontament entre les dues marxes.

Una dona amb estelada a la manifestació de Passeig de Gràcia contra l'amnistia

L'únic moment en què es podia haver viscut algun moment de tensió ha estat quan una dona amb una estelada ha irromput a la manifestació de Societat Civil Catalana. Ho ha fet instants previs a l'inici de la marxa, però els concentrats no han caigut a la provocació. I és que, mentre se li cridaven consignes com "Puigdemont a presó", el servei d'ordre de l'acte constitucionalista ha convidat amablement la dona independentista a sortir del mig de la protesta.

➡️ Política

Més notícies: