El rei Felip i Pere Aragonès a la inauguració del MBC a Barcelona el 2023
POLÍTICA

Pere Aragonès dona la mà al rei Felip, però quan no hi ha càmeres

El president de la Generalitat planta el monarca quan hi ha càmeres per estrènyer-li la mà minuts després sense que li puguin fer cap foto


El rei Felip inaugurava aquest diumenge 25 de febrer el Mobile World Congress a Barcelona, com ja és habitual, El congrés comença des de fa anys amb un sopar inaugural que reuneix les màximes autoritats, entre elles el cap de l'Estat, el president del Gobiernoi el president de la Generalitat.

En els darrers anys, Pere Aragonès ha declinat participar en la rebuda al rei Felip, un acte protocol·lari que succeeix sempre amb el rei. El president no vol ser fotografiat donant la mà a Felip, com ja van fer al seu dia Carles Puigdemont o Quim Torra. De fet, Pere Aragonès ha arribat a renunciar a determinats esdeveniments per no coincidir amb la Casa Reial. En altres, com al Mobile, ha evitat les càmeres per acabar saludant-lo més tard.

I això és precisament el que va passar aquest diumenge 25 de febrer a la nit a Barcelona. El rei Felip va arribar a Barcelona i el van rebre Pedro Sánchez, el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, el de Transformació Digital, José Luis Escrivá i la comissària europea de Transports, Adina Valean. No hi era Pere Aragonès, que ja havia entrat al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona.

El curiós del cas és que el rei Felip sí que va acabar saludant i va estrènyer la mà de Pere Aragonès. Es van saludar, com indiquen diversos mitjans, en un còctel previ al sopar, quan no hi havia ni premsa ni televisió. És a dir, el problema del president de la Generalitat amb el cap de l'Estat és gràfic. Si no hi ha càmeres, Aragonès actua amb normalitat i dona la mà a Felip de Borbó. Si algú pot extreure'n imatges, millor no ser-hi.

L'alcalde de Barcelona torna a rebre el rei

El menysteniment públic -en privat ja és una altra cosa- de Pere Aragonès al rei segueix. Tot i això, hi ha coses que han canviat. Jaume Collboni debuta aquest any al Mobile com a alcalde de Barcelona, després de vuit anys d'Ada Colau. Collboni sí que va rebre Felip, cosa que no passava els últims anys, ja que Colau s'havia sumat al pla d'ERC. De la mateixa manera que Aragonès, Ada Colau passava de fer-se la foto amb el monarca per acabar sopant minuts després amb ell.

La inauguració del Mobile, on van parlar Pere Aragonès, el rei Felip i també Pedro Sánchez, va comptar a més amb la presència dels consellers Roger Torrent i Anna Símó, així com la presidenta del Parlament, de Junts, Anna Erra, que va optar per fer el mateix que Aragonès i evitar una foto pública amb Felip VI.

➡️ Política

Més notícies: