Muntatge de fotos de Pedro Sánchez, en un primer pla, i de fons milers de persones manifestant-se a Ferraz (Madrid)
POLÍTICA

'Aquest any, el raïm a Ferraz'

De veritat aguantaran amb les manifestacions davant la seu del PSOE fins aquest proper el 31 de desembre a la nit?


Doncs sí, aviat ja farà un mes que estan a la seva; però no sembla que tinguin intencions de deixar de passar les nits davant de la seu del PSOE a Ferraz. Els manifestants que aquests dies –no està clar davant qui, perquè a la nit a les seus del PSOE no es treballa– prefereixen Ferraz a Malasaña per sortir tenen noves idees. L'última, passar-hi la nit de Cap d'Any i prendre's el raïm davant la seu del PSOE.

Per fastiguejar a la UIP

La motivació de la convocatòria esmentada s'ha de buscar en les procedents de la UIP (Unitat d'Intervenció Policial) aquests dies. L'excessiu zel que, diuen els manifestants, s'ha fet servir per controlar-los mitjançant els efectius d'aquesta unitat fan que els agents siguin blanc d'invectives diverses.

La més sonada, qualificada des del sindicat JUPOL com a evidència d'una “radicalització progressiva”, és la que comparava la UIP amb prostitutes. En una pancarta, relacionaven la quantitat que els agents de la UIP cobren per hora (10,6 euros) amb els emoluments de les meretrius.

Concloïen els manifestants, a la mateixa pancarta, que els membres de la unitat eren “les prostitutes més barates de Sánchez”. Els qui estaven darrere d'aquesta ocurrència eren Noviembre Nacional. JUPOL ja els ha rebatejat: vergonya nacional. A canvi, ells amenacen de tenir ocupada la Unitat també la nit de Cap d'Any.

Ortega Smith

Qui primer va parlar d'excessos a les càrregues de la UIP va ser Javier Ortega Smith. El regidor i diputat madrileny es va personar a Ferraz per parlar amb els agents i denunciar públicament els que ell considerava procedents inadequats. Jupol també s'ho va retreure.

Els manifestants, sembla, obliden quelcom: la policia, sempre, obeeix les autoritats. I la seva opinió, excepte en molt comptades ocasions, se la guarda. Aguantaran fins al 31 de desembre els manifestants? Potser, tot dependrà de la vehemència amb què treballi la UIP. Potser, mai se sap, Marlaska o algú proper a ell ja està pensant en donar contraordres.

➡️ Política

Més notícies: