L'aplaudida reflexió de Paula Fraga sobre els assassinats a dones a Espanya
Des de començament d'any, 53 dones han estat assassinades. L'advocada assenyala el bonisme que impera a l'hora de buscar solucions quan aquests crims els cometen estrangers
Aquesta setmana, la xifra de dones que han estat assassinades aquest any 2023 a Espanya s'ha elevat fins a 53. La utilització política que es fa davant d'aquest tipus de crims és evident. De fet, moltes vegades el moviment feminista ha acusat d'això al Ministeri d'Igualtat, sobretot, per la seva inacció a l'hora de buscar solucions.
Ara ha estat Paula Fraga la que ha fet una reflexió que ha estat molt aplaudida a les xarxes socials. L'advocada, una de les veus feministes més mediàtiques i més crítiques amb el Gobierno, ha assenyalat el doble raser amb què les administracions analitzen aquests assassinats i així imposar mesures per intentar evitar-los.
La diferència entre un assassinat comès per un policia i un comès per un estranger
Paula Fraga exposa que 3 dels 53 assassinats que s'han produït aquest 2023, han estat “comesos per membres de Forces i Cossos de Seguretat” de l'Estat. "Conseqüentment", diu, "seran revisats els protocols i les llicències d'armes de foc".
El problema, denúncia, ve quan aquests assassinats els cometen estrangers i les autoritats no hi fan res. Es tracta de 24 dels 53 casos que hi ha hagut aquest any. "No es revisarà la política migratòria amb països la consideració cultural de les dones dels quals, en general, és més nociva i encara més preocupant que la nostra", critica l'advocada.
Sembla evident que, si la població estrangera -que és d'un 14% a Espanya- comet més del 45% dels assassinats de dones, aquí hi ha algun problema. És el que remarquen també associacions com Una Policía para el Siglo XXI, que moltes vegades no es volen analitzar més factors que poden ser la causa d'aquest augment d'assassinats a dones.
“Senyalar tots els factors de risc a la consulta delictiva que fos per buscar una resposta adequada, no és racisme”, remarca Paula Fraga en la seva aplaudida publicació, que ja compta amb més de 1000 comparticions i més de 3000 'm'agrada'. Però l'advocada feminista no es queda aquí i exposa una cosa més.
"No es tracta de vetar una immigració concreta, però sí d'abandonar la política de fronteres obertes". I és que, com assenyala Paula Fraga, aquesta política “és inassumible i pot generar conseqüències com ara les exposades”.
Més notícies: