Fotomuntatge amb les pintades que han aparegut a la paret del Parc Güell, a Barcelona
POLÍTICA

Apareixen pintades amb missatges gihadistes a Barcelona

A les parets del Parc Güell, a Barcelona, es pot llegir el missatge 'mort als infidels', vinculat amb l'Estat Islàmic

Barcelona ja ha estat víctima del primer 'atac' gihadista. Aquesta setmana apareixien al Parc Güell, una de les principals atraccions turístiques de la ciutat comtal, pintades amb missatges gihadistes.

Segons ha destapat el mig Estat.cat, a les parets del Parc Güell es podia llegir en àrab una proclama típica i molt utilitzada per l'Estat Islàmic, 'mort als infidels'.

Apareixen pintades gihadistes al Parc Güell

Només unes hores després que la Unió Europea demanés precaució aquest Nadal després de l'últim atac terrorista a París, Barcelona ha despertat amb unes pintades que han preocupat més d'un.

A les parets del Parc Güell, un dels grans atractius turístics de la ciutat, han aparegut diverses pintades vinculades amb el terrorisme islàmic, com ha destapat el mitjà esmentat.

S'hi podia llegir en àrab 'mort als infidels'. Una proclama que fa servir habitualment l'Estat Islàmic i el terrorisme gihadista, i que mostra la seva animadversió per a tots aquells que no segueixin la seva religió.

Tot i això, els Mossos d'Esquadra encara no haurien començat cap investigació relacionada amb els fets, ni tampoc detencions, segons han apuntat.

Tot i que sí que s'ha reforçat la presència de la policia durant aquestes dates de Nadal als llocs més concorreguts i infraestructures crítiques.

El Gobierno, per part seva, encara es debat sobre si s'hauria d'augmentar l'alerta terrorista a Espanya al nivell màxim. Actualment, aquesta es troba al nivell 4 de 5 d'amenaça des del 2015.

Europa, en alerta per atemptats terroristes aquest Nadal

Tot això passa després que la Unió Europea avisés aquest mateix dimecres, 6 de desembre, de l'alt risc que té Europa de patir un atac terrorista aquestes festes de Nadal.

Així ho deixava clar la comissària d'Afers Interiors de la Unió Europea, Ylva Johansson, que demanava extremar totes les precaucions davant els últims atemptats al continent.

I és que fa només una setmana que va tenir lloc un atemptat islàmic a París, on un radical va assassinar un turista alemany a ganivetades i va ferir dues persones més.

Una cosa que des d'Europa temen que es pugui repetir aquest Nadal, sobretot, a causa de la guerra a Gaza. Motiu pel qual han decidit posar en alerta la ciutadania.

➡️ Política

Més notícies: