Muntatge amb un primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb cara de resignació i un pla mitjà curt de Puigdemont rient
POLÍTICA

La trucada de Carles Puigdemont a Alberto Núñez Feijóo

Seria per mòbil o amb fix?

A Feijóo, el millor que li ha passat aquests dies d'investidura ha estat Óscar Puente i les seves 'bambes'. Per què? Doncs perquè les seves maneres impròpies del Congrés han neutralitzat a mitges un cop ben dissenyat.

En què consistia? A col·locar davant del candidat algú que, malgrat guanyar les eleccions com ell, no ha pogut governar perquè no és capaç d'articular una majoria suficient. Per acabar de salvar els mobles, Feijóo ha utilitzat Pugidemont com a comodí.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

La trucada

El que ja se sap s'ha admès en seu parlamentària. Feijóo, aquests dies previs a la sessió d'investidura, també va tenir contactes amb Puigdemont. Què demanava el frontman processista? Doncs el mateix que Sánchez.

Però el PP, i Feijóo n'ha presumit, li va dir que no . O, potser, si estava també Ayuso a l'assumpte, que de cap manera.

Logo de TelegramNOVETAT TELEGRAM: ¡Punxa aquí per unir-te a la comunitat de TELEGRAM d'E-Notícies, les notícies de veritat sense censura.

Al millor postor

El guanyador de les eleccions del juliol va ser clar en referir-se a Puigdemont: "vol un president aliat en el seu afany personal i partidista. Tant li fa que sigui president el PP o el PSOE. A tots dos ens ha ofert exactament el mateix"

Hi ha, però, una diferència. I Feijóo la detalla: “radica en la integritat dels dos candidats possibles. Tinc al meu abast els vots per ser president del Govern. Però no accepto pagar el preu que em demanen per ser-ho. L'honestedat amb un mateix i la responsabilitat amb els altres són un valor, encara que hi hagi qui els subestimi. Prengui nota, senyor Sánchez”.

I els altres presidents?

En el seu discurs, i després de donar a conèixer l'oferta de Puigdemont, Feijóo es va aventurar a plantejar què haguessin fet davant d'una oferta similar els anteriors presidents del Govern. Segons el candidat, ni Suárez, ni Felipe, ni Aznar, ni Rajoy, ni Zapatero no haurien acceptat res així. Sobre Zapatero, que va arribar a sonar com a interlocutor del PSOE amb Junts a les negociacions, Feijóo va recordar que va demanar suport al PP per frenar el Pla Ibarretxe. "Tots els nostres precedents haurien defensat el mateix, perquè allò que l'independentisme planteja és una aberració jurídica", ha indicat.