L'ANC es regira contra Junts: 'És vergonyós'
Continuen les crítiques a Junts
Pedro Sánchez va donar la sorpresa mantenint Marlaska a Interior. Qui sap si ho va fer per no donar massa alegries als processistes, que desitjaven el seu cap (i el de Robles). El cas és que l'ANC, dipositària de les essències, ara carrega contra ERC i Junts a propòsit d'aquest assumpte.
El PSOE: d'espiar a pactar
Aquests dies, el partit socialista es presenta com un interlocutor impol·lut amb el processisme. Però és el mateix PSOE que, en condició de partit d'Estat, ha participat a les activitats d'espionatge al nacionalisme català. Activitats que s'organitzen des de Defensa (és a dir, el CNI) i des d'Interior.
Farà un any que, per exemple, Sánchez va destituir la directora del CNI, Paz Esteban, per l'espionatge a Pere Aragonés amb Pegasus. Destitució que, entre d'altres coses, va respondre a les pressions d'ERC. Margarita Robles, la superiora de Paz Esteban, va haver d'assumir la destitució, promesa de Bolaños a ERC.
En aquest sentit, també va ser sonada la infiltració d'agents d'Interior als CDR. Aquest cas va tenir fins i tot alguna deriva còmica. Alguns dels afectats van denunciar haver estat víctima de tàctiques de seducció per part d'agents infiltrats de la policia nacional.
El processisme fa els ulls grossos
Amb aquest historial, el processisme se la tenia jurada a Marlaska i a Robles, encara que no prou com per no pactar amb Sánchez. Ara com ara, els partits processistes han guardat un silenci més o menys eloqüent. ERC es va limitar a dir dilluns passat que haurien preferit ministres 'compromesos amb els drets humans'.
Els que no han callat han estat els de l'ANC. Al no tenir comandament a la plaça, s'ho poden permetre. Aquest és el missatge que han publicat:
Ja sigui per espionatge o per qualsevol altra qüestió, l'independentisme no combrega amb la deriva autonomista d'ERC i JUNTS. Des que van pactar la investidura, els plouen les crítiques des de sectors partidaris de la unilateralitat. Caldrà veure si aquests entren a la política parlamentària, dividint encara més el nacionalisme català.
Més notícies: