Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat
POLÍTICA

L'ANC implosiona per Carles Puigdemont

L'independentisme, dividit de cara a les eleccions generals del 23 de juliol

Falta poc menys d'un mes per a les eleccions generals i els independentistes continuen lluitats entre ells sobre què fer el 23 de juliol. La guerra oberta entre el moviment genera tensions en molts àmbits. Un d'ells és l'Assemblea Nacional Catalana, on els seus membres s'estan tirant els plats pel cap. I tot, pels diferents posicionaments que hi ha de cara als comicis del 23-J.

Un cop Pedro Sánchez va anticipar la cita electoral, l'ANC es va posicionar exigint als partits processistes “una candidatura unitària o un acord estratègic unitari”. Aquestes van ser les paraules de la seva presidenta, Dolors Feliu , que va amenaçar amb promoure l'abstenció o el vot nul si no complien amb les seves exigències. Un cop demostrat que no hi hauria ni una cosa ni l'altra, cada cop més fonts de l'Assemblea van donar bola a l'abstenció i al vot nul.

Aquest posicionament ha generat un gran enrenou a l'entitat i les disputes internes s'han fet evidents aquest dimecres. I és que el secretari territorial de l'ANC a Girona ha fet un pas endavant i ha rebutjat “unànimement” promoure l'abstenció o el vot nul. Ho han fet en un comunicat en què creuen “injust” posar al mateix sac ERC i PDeCAT que Junts o la CUP. Aquestes paraules representen una clara defensa al partit de Puigdemont i als anticapitalistes.

A més, també denuncien que cridar a la desmobilització de l'independentisme només beneficiarà “les forces espanyolistes”.

Primer pla de la presidenta de l'ANC Dolors Feliu

Davant d'aquesta situació, l'Assemblea Nacional Catalana ha convocat una consulta entre els seus socis per determinar una postura única com a entitat per a les eleccions generals. Aquesta consulta serà oberta per als membres de l‟ANC i es podrà votar del 30 de juny al 3 de juliol. D'aquesta manera, l'ANC preguntarà als seus socis si estan d'acord que es “promogui l'abstenció i el vot nul” a les properes eleccions. Els resultats es coneixeran el dimarts 4 de juliol.

Una entitat que ja s'ha posicionat és el Consell de la República , propera a Carles Puigdemont. En un comunicat han demanat anar a votar, cosa que li està costant nombroses baixes de socis, que aposten per l'abstenció per a assí castigar els partits processistes .

➡️ Política

Més notícies: