Muntatge de Pere Aragonès amb Tània Verge i Dani Alves
POLÍTICA

Una altra setmana en què el Govern no ha tingut culpa de res

Ni la nul·la previsió contra la sequera, ni determinades crítiques al feminisme oficialista, ni els efectes de la llei del 'sí és sí' són culpa de la Generalitat

Sort que ja és divendres, pensaran al Palau de la Generalitat. Setmana moguda, com ja és habitual, i amb una tònica: tot el que passa no és culpa del nostre Govern, al contrari. Cal recordar que començàvem amb la derrota dels amics del BNG, passàvem per un monogràfic de la sequera, una enquesta sobre percepcions dels catalans i la qüestionada sentència a Dani Alves. Doncs bé, hi ha excuses per a qualsevol cosa.

La sequera que pateix Catalunya és, probablement, un dels maldecaps més grans que té la Generalitat. El model econòmic català ha anat virant cap al sector serveis i ara trobem que arribarà l'estiu i no hi ha aigua. Posar restriccions al turisme és enfonsar l'economia catalana, però tampoc no hi ha gaire alternativa per al Govern. La qüestió és que l'administració catalana no ha fet els deures durant dècades i, malgrat que té molta costa i accés a l'aigua, es veu obligada a decretar restriccions.

Pere Aragonès, president de la Generalitat i alt càrrec d'aquesta des del 2016, tirava pilotes fora i culpava governs antics, com el tripartit o els d'Artur Mas. Resulta que ell ja era diputat i el seu partit va donar suport o va formar part d'aquests executius, però no pensa assumir cap culpa. Ells només són responsables, afirmen, del que va passar des del 2022. I gairebé ni això, perquè tampoc admeten que han estat incapaços de desencallar infraestructures fins que ha arribat l'Estat.

Muntatge de Pere Aragonès i una manifestació sobre l´emergència climàtica

Els joves s'allunyen del feminisme i “és culpa de tiktok”

És una realitat, cada cop més joves, sobretot nois, es distancien del feminisme oficialista, encarnat per Tània Verge i Irene Montero. Ho diuen les enquestes, es veu a les tendències de vot i té múltiples factors. Alguna cosa estarà fent malament aquest feminisme oficialista, a qui combaten des de fa temps col·lectius com Feministes de Catalunya. El més lògic seria fer autocrítica, entendre que potser hi ha aspectes en què no s'estan fent bé les coses.

Doncs ni a mitges. Raquel Sans, portaveu d'ERC assegurava que potser no se saben explicar i que no els estan deixant explicar-se. Més de 30 milions d'euros en publicitat institucional, TV3, Catalunya Ràdio i tota la maquinària processista de mitjans replicant un discurs i l'argument és que no es poden explicar.

És més, la culpa també és de les xarxes, com vam veure en un documental de TV3, 'La xarxa ultra'. Tiktok és el nou enemic i els joves que són vulnerables es deixen convèncer pels líders d'opinió de la nova dreta. El més important és trobar un responsable extern per evitar assumir que, potser, alguna cosa tampoc no estàs fent bé.

Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya

Treure pit de la sentència a Dani Alves quan és inferior per culpa teva

Dani Alves, exjugador del FC Barcelona, ha estat condemnat aquest dijous a quatre anys i mig de presó per agressió sexual. Segons la nova llei del 'Només sí és sí', la condemna per aquest tipus de delictes ha de ser d'entre 4 i 8 anys. Amb la llei anterior, hauria estat d'un mínim de 6. És a dir, gràcies a la llei d'Irene Montero, que va proposar Podem i va votar ERC entre d'altres, Alves s'estalvia dos anys de presó.

Tot i l'evidència, tant Tània Verge, consellera de Feminismes, com Irene Montero, exministra, van utilitzar les xarxes per celebrar la condemna. Van parlar del 'només sí és sí' i de la "fi de la impunitat". I, és clar, molta gent va dir prou i va acusar les dues polítiques d'"hipòcrites". Però no era culpa d'elles ni de les seves formacions, l'important és que a un famós se l'ha condemnat, tant se val que per una pena irrisòria.

Una setmana més res és culpa del nostre Govern. Vigileu amb Tiktok, amics.

➡️ Política

Més notícies: