Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts

POLÍTICA

Aliança Catalana prepara el salt al Parlament amb el dubte del paper de Sílvia Orriols

El partit de l'alcaldessa de Ripoll té pràcticament decidit presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya

Que l'Aliança Catalana serà la principal força emergent a tenir en compte en les pròximes eleccions a Catalunya és un fet cada vegada més evident. Ja no és una cosa de Twitter. Al Parlament, ja pocs dubten que la irrupció de la formació de Sílvia Orriols serà una realitat als propers comicis catalans.

Les enquestes internes dels partits reforcen aquesta teoria i fins i tot els mitjans processistes donen per fet que el partit identitari de l'alcaldessa de Ripoll té opcions serioses d'obtenir representació a la cambra catalana.

De moment, ni Sílvia Orriols ni Aliança Catalana han anunciat oficialment les seves intencions de presentar-se a les eleccions. Això sí, segons ha pogut saber E-Notícies, es pot donar pràcticament per fet que la formació identitària acabarà fent el pas definitiu. Dins del partit estan ultimant els serrells per poder presentar de forma oficial la seva candidatura per fer el salt al Parlament.

Primer pla de la candidata de Ripoll d'Aliança Catalana

A Aliança Catalana són conscients que es troben davant d'una oportunitat que no poden desaprofitar. Després de la desaparició de CiU i el flirteig de Junts amb postulats socialdemòcrates, no hi ha ningú que ocupi de manera desacomplexada l'espai de la dreta nacionalista catalana. I el desencís independentista amb el processisme també dona ales a una formació com la de Sílvia Orriols.

Tot això, sumat a la campanya antiOrriols duta a terme per l'establishment que no ha fet més que reforçar la seva opció política, fan preveure que Aliança farà finalment el salt al Parlament. Tot i això, la candidatura identitària encara està verda i hi ha algunes incògnites sobre la taula.

Sílvia Orriols, candidata

És evident que Sílvia Orriols és la cara visible del projecte i que, per tant, no s'entendria que no fos la candidata del partit a les pròximes eleccions al Parlament. Els dubtes sorgeixen sobre el paper exacte que haurà de tenir l'alcaldessa de Ripoll en la candidatura identitària. Ni ella ni el seu partit encara no han decidit res, però el debat ja és a sobre de la taula.

Sílvia Orriols ha d'encapçalar la llista per Barcelona o Girona? Aquest és un dels principals dubtes dins d'Aliança. Ripoll és a Girona, però on teòricament pot ser més fàcil obtenir representació és a Barcelona.

Primer pla de Sílvia Orriols amb una imatge de fons d'una manifestació independentista

Presentar-se per Barcelona pot ser l'impuls definitiu perquè Aliança Catalana aconsegueixi fer entrar tres representants de cop al Parlament. Tot i això, presentar-se per Girona també pot ser transcendental per treure algun diputat en disputa en aquesta demarcació. En aquest sentit, no hi ha una aposta que es pugui considerar segura. Totes dues tenen els seus riscos i d'aquí vénen els dubtes sobre aquesta qüestió.

Possible aliança amb el Front Nacional de Catalunya

Una altra de les incògnites respecte de la futura candidatura d'Aliança Catalana a les eleccions catalanes és un possible pacte amb el Front Nacional de Catalunya. AC no deixa de ser una escissió de l'altre partit nacionalista català i les ferides obertes al seu dia encara no han cicatritzat. En aquest sentit, però, el partit de Sílvia Orriols no té pressa per arribar (o no) a un pacte amb el FNC.

Tot i que el Front compti amb una estructura de partit més consolidada, no tenen ningú que pugui igualar el carisma que Sílvia Orriols genera entre els seus potencials votants. Això ho sap Aliança i prefereix deixar passar el temps abans de prendre una decisió mentre construeixen un partit que està cridat a convertir-se en una alternativa real i en un referent dins de l'espai catalanista, identitari i de dretes a Catalunya.