Imatge del bloc d'Aliança Catalana a la manifestació de l'11S. Milers de persones darrere de la pancarta “Apliquem el resultat de les urnes: independència” amb fons blau
POLÍTICA

Aliança Catalana ja s'expandeix per Catalunya

Els identitaris anuncien la creació d'un nucli nou

Aliança Catalana ha irromput al panorama polític català per trencar els esquemes. Es defineixen així mateixos com a independentistes i identitaris, i la seva meta és acabar amb el processisme per culminar l'alliberament nacional. El compromís amb la declaració unilateral d'independència i el discurs antiimmigració compta cada vegada amb més adeptes.

La victòria de Sílvia Orriols a Ripoll ha estat el trampolí per difondre les idees d'Aliança Catalana i el seu creixement territorial. Ara han anunciat la seva implantació a Tarragona: "AC continua l´arrelament territorial per ser la força que pugui salvar Catalunya del mal govern de Pere Aragonès".

L'èxit d'Aliança Catalana es deu al plantejament desacomplexat dels problemes que preocupen la gent. Orriols ha confirmat la seva intenció d'aprofitar l'embranzida per presentar-se a les properes eleccions catalanes. Una decisió que podria treure un bon grapat de vots a ERC i Junts.

AC s'expandeix per Catalunya

Després de l'èxit a Ripoll, Aliança Catalana va rebre una allau de peticions d'adhesió i crear nous nuclis. El partit s'estén al territori català per acabar sent la força hegemònica de l'independentisme. El darrer ha estat el nucli de Tarragona, amb una quarantena de militants.

L'independentisme identitari

Aliança Catalana competeix a l'espai de l'independentisme identitari amb altres forces com el Front Nacional de Catalunya (FNC). El Front va començar la seva activitat el 2013 amb propostes radicals per frenar la immigració i restaurar l'ordre a Catalunya. El 2020, Sílvia Orriols va trencar amb el FNC i va fundar Aliança Catalana.

AC i el FNC conviuen amb una altra formació catalana identitària, Som Identitaris, hereva de la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada. En aquest cas, sense el segell independentista, Som centra el discurs en el combat contra la immigració. A l'òrbita de l'extrema dreta espanyolista també hi ha Vox.

Mentre que Som Identitaris encara té un pes residual, AC i FNC han aconseguit créixer i governen ja en dos ajuntaments. Vox també ha experimentat un salt qualitatiu a les últimes eleccions. En tot cas, el creixement d'Aliança Catalana es nodreix de la crisi del processisme.

➡️ Política

Més notícies: