Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i una rodona vermella amb un agent dels Mossos

POLÍTICA

Alerta gihadista a Catalunya: 3 zones amb més risc per Setmana Santa, segons Mossos

La policia catalana ha reforçat la vigilància després de l'atemptat terrorista a Moscou aquest cap de setmana passat

Màxima alerta a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han reforçat la vigilància a diversos llocs turístics i religiosos de Catalunya, com la Sagrada Família, per una possible amenaça del terrorisme gihadista i després d'atemptat de dissabte passat a Moscou, en què centenars de persones van perdre la vida.

Més agents de la policia catalana del que és habitual han estat desplegats a partir d'aquest Diumenge de Rams després d'una ordre de la Unitat d'Informació i preveient una gran ocupació a Catalunya i Barcelona durant aquesta Setmana Santa.

Màxima alerta a Catalunya per atemptat gihadista

Els Mossos han incrementat la vigilància i el patrullatge a Catalunya, especialment a la ciutat de Barcelona, per risc d'atemptat gihadista des d'aquest passat Diumenge de Rams.

Aquest cap de setmana, coincidint amb l'inici de la Setmana Santa, els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona ja van sortir a patrullar amb armes llargues. També van comptar amb el suport de la Brigada Mòbil (BRIMO) davant de l'alerta després de l'atemptat en una sala de concerts de Moscou, a Rússia.

3 zones amb més risc per Setmana Santa

Barcelona és, sens dubte, la ciutat amb més risc de Catalunya per atemptat gihadista aquesta Setmana Santa. I és que es tracta d'una de les ciutats més visitades del món i que, a més, ja va viure un atemptat a la Rambla l'agost del 2017.

De fet, fa anys que la capital catalana es troba al nivell 4 d'alerta terrorista. Ara, però, i després dels atemptats de dissabte passat a Moscou, s'ha intensificat la vigilància per part dels Mossos a fins a tres zones de Barcelona.

Es tracta de llocs tan turístics i d'índole religiosa com la Sagrada Família, la Catedral de Barcelona o Santa Maria del Mar, que han estat considerats com a “zones sensibles”. D'aquesta manera, des d'aquest Diumenge de Rams compten amb més efectius de la policia catalana. Cosa que s'allargarà, almenys, durant tota la Setmana Santa.

També es preveu durant aquesta setmana que hi hagi més vigilància per part de la policia catalana en els transports públics i en altres zones on hi pugui haver una gran afluència de persones aquests dies, com seria el centre de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: