El president del PP català, Alejandro Fernández, intervé durant el darrer ple de la legislatura, al Parlament de Catalunya, el 26 de juliol del 2023, a Barcelona
POLÍTICA

Alejandro Fernández fa un pols a la direcció del PP

El líder dels populars catalans vol morir amb les seves idees

Continua la crisi oberta entre el PP català i la direcció nacional. La distància que separava Gènova de la direcció del partit a Catalunya ha esclatat arran de les negociacions per la investidura. Feijóo s'ha obert a negociar amb Junts, i Alejandro Fernández va llançar una crítica dura.

Les dues direccions ja estaven enfrontades per la confecció de les llistes electorals del 28-M i el 23-J. El posicionament sobre Junts ha estat la gota que ha fet vessar el got. Fins al punt, que la direcció nacional té previst un congrés autonòmic perquè Dolors Montserrat rellevi Alejandro Fernández.

Conscient que podria tenir els dies comptats, el líder català ha plantejat un pols al partit. Fernández ha deixat clar que no renunciarà als seus principis, i que serà fidel a les idees fins al final. Ara s'obre una batalla que va més enllà d'una picabaralla orgànica.

'Sense por i convençut'

Alejandro Fernández va utilitzar la xarxa social X per contravenir l'estratègia d'Alberto Núñez Feijóo d'acostar-se al partit de Puigdemont. “Junts sí que és el meu rival, que algú em digui què cal parlar amb ells”, va escriure el president del PP català. Cosa que el seu partit ha vist com un desafiament en tota regla.

Després de conèixer-se els plans del PP per rellevar Alejandro Fernández, aquest ha respost amb un nou missatge. Es ratifica en tot el que hem dit “sense por, i convençut que és el millor per a Espanya i per al canvi polític que tant necessitem”.

Fernández ha mostrat la intenció de no renunciar al seu plantejament, i està disposat a donar la batalla fins a les últimes conseqüències. Tot i així, compta amb pocs suports fins i tot dins del PP català. Dirigents com Xavier Garcia Albiol o Alberto Fernández donen suport a la direcció nacional i els seus plans.

Una qüestió de principis

La discussió va més enllà d'una simple disputa orgànica, i té a veure amb els principis del dirigent català. Gènova veu el PP català com una peça més de l'engranatge territorial, i que com a tal està al servei de l'estratègia nacional. Però el partit a Catalunya fa anys que es troba en un context molt particular.

Alejandro Fernández ha plantat cara a l'independentisme durant els anys durs del procés. Per això veu l'acostament de Feijóo a Junts com una traïció als principis constitucionalistes que ha defensat tot aquest temps.

Fotografia d'Alejandro Fernández en un faristol durant un míting del PP a Barcelona

En bona mesura, el futur immediat d'Alejandro Fernández dependrà de la investidura de Feijóo. Si no hi ha investidura i hi ha una repetició electoral, és probable que Gènova aplaci el congrés autonòmic per evitar maldecaps. Però si la investidura es resol ràpidament, tot es precipitarà.

Mostres de suport

Encara que té el seu partit en contra, Alejandro Fernández segueix reunint simpaties entre les bases. Al missatge que ha penjat a les xarxes socials es poden llegir molts comentaris de suport al seu posicionament. "Coratge i coherència, característiques que es veuen poc en aquests temps", diu un.

L'acompanyen molts altres comentaris destacant la valentia i assegurant que “el PP no et mereix”. També li demanen que si cau no deixi la política, obrint la porta que se'n vagi a un altre partit. Els votants del PP vaticinen un daltabaix electoral a les pròximes eleccions si es carreguen Alejandro Fernández.