Més alcaldes de Catalunya s'afarten de la 'impunitat absoluta' dels delinqüents
"El territori pateix una onada de robatoris i furts. A la gent se li comença a acabar la paciència", expliquen
Catalunya viu un context complicat pel que fa a la seguretat. Les dades del Ministeri de l'Interior, en aquest sentit, parlen per si soles. A les portes de tancar el 2023, a Catalunya s'han registrat 128.562 furts, 20.413 robatoris a cases i 18.975 furts amb violència i intimidació.
És per això que cada cop són més les veus que diuen prou davant aquest context. Ara ha estat el torn dels alcaldes del Baix Empordà. Els ajuntaments de la comarca empordanesa s'han plantat contra els delinqüents multireincidents i han demanat que s'endureixin les lleis contra aquests. L'objectiu és que els lladres acabin a la presó quan els cossos de seguretat els arrestin.
"No pot ser que tardin menys en sortir que la pròpia policia", va explicar el regidor de Seguretat de la Bisbal d'Empordà, Xavier Dilmé. La reclamació dels ajuntaments empordanesos arriba després del darrer boom de la delinqüència que ha experimentat la comarca. "El territori pateix una onada de robatoris i furts. A la gent se li acaba la paciència", va dir Dilmé.
Sense anar més lluny, la Bisbal d'Empordà ha viscut aquest 2023 un total de 78 furts i 100 robatoris. Tot i així, només s'han registrat 64 denúncies.
L'objectiu: resoldre la “impunitat” dels delinqüents
Els darrers robatoris registrats a la comarca han augmentat l'alarma social; i ara, des dels ajuntaments, demanen resoldre la "impunitat" amb què actuen aquests delinqüents.
Una desena de municipis de la comarca es van reunir dilluns passat, 18 de desembre, per abordar la problemàtica. L'objectiu passa per aconseguir que s'apliquin amb fermesa les normatives i, en cas que no siguin efectives, endurir les lleis.
Xavier Dilmé, en aquesta línia, ha comentat que, moltes vegades, els autors dels robatoris protagonitzats a l'Empordà "acumulen 50 i 60 antecedents". El regidor ha explicat que actuen amb "impunitat absoluta" i això genera malestar a la zona: "A la gent se li acaba la paciència".
La situació també s'assembla a la de Forallac. Localitat on durant la nit de diumenge passat, 17 de desembre, es van produir 5 robatoris en domicilis. "Entren, els enganxen i l'endemà els deixen anar", afirmava Josep Sala, alcalde de la població.
"Potser caldrà canviar alguna llei"
És el que va assegurar un Xavier Dilmé que demana a jutges i fiscals que “apliquin la llei”. El regidor de seguretat de la Bisbal demana "canviar alguna llei" perquè els delinqüents no surtin una vegada són detinguts.
Sentiment que comparteix Alberto Mas, regidor de seguretat de Calonge i Sant Antoni. "Les lleis són les que són i s'han d'aplicar. Hem d'acabar amb la impunitat", va explicar.
Més notícies: