Primer pla de Xavier García Albiol mirant a càmera i somrient

POLÍTICA

Albiol guanya una batalla judicial a l'oposició: 'Van ser mesos molt durs'

Celebra la decisió del jutge d'arxivar la causa contra ell i critica el PSC per la seva 'bruta manera de fer política'

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, guanya una batalla. El jutge arxiva per prescripció la denúncia d'una assessora del PSC que el va acusar de sacsejar-la en un acte públic. En un missatge a les xarxes socials, l'alcalde ha parlat de “muntatge” dels socialistes i diu que perdona, però que no oblida.

S'arxiva la causa

En la passada campanya de les municipals una assessora del PSC va interposar una demanda contra Albiol per un delicte de lesions lleus. El va acusar d'agafar-la del braç i d'apartar-la violentament durant un acte públic. Va passar el 27 de novembre, al camp de futbol de la C.F. Sistrells.

Segons l'assessora del PSC, Albiol li va parlar de manera "grollera" per dir-li que es tragués de la foto i que es posés al "seu lloc". Tot seguit, l'hauria apartat de manera violenta mentre li deia “no et posaràs davant meu, ets una coordinadora, només faltaria”. L'assessora del PSC va assegurar que li hauria produït fins i tot una contusió al braç.

Ja en un primer moment el jutge va arxivar la denúncia, però tant la dona com la fiscalia van recórrer la decisió. El mateix Albiol també va presentar un recurs contra la possibilitat que tot això acabés en un judici. Finalment, el jutge ha arxivat la causa definitivament perquè considera que ha prescrit i que la investigació estava igual d'estancada que abans.

Ajuda psicològica

Albiol ha compartit per xarxes un missatge en què carrega amb duresa contra el PSC. Parla de “bruta manera de fer política” i que “no tot s'hi val per enfonsar el teu rival polític”. I ara que la causa ha prescrit, diu l'alcalde, al PSC ja no li “interessa”.

A nivell personal, es lamenta del desgast psicològic que va suposar aquesta situació i explica que va haver de rebre ajut professional. “Ara ho puc dir, fins i tot he rebut ajuda psicològica per aquest assetjament per terra, mar i aire”, diu Albiol.

Albiol, en definitiva, explica que tot va ser “muntatge” amb una clara intenció electoral. Muntatge que va rebre “el suport entusiasta de la resta de partits del llavors govern municipal, per denunciar-me i així intentar perjudicar les nostres expectatives electorals”. En qualsevol cas, si era una estratègia electoral perquè Albiol no guanyés, no ha funcionat.