Primer plànol d'Albert Batet durant una intervenció al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Qui és Albert Batet, el cap de campanya escollit per Carles Puigdemont

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya serà l'home confiança de Puigdemont durant la campanya electoral del 12 de maig

Carles Puigdemont exerceix un lideratge total a Junts per Catalunya. Pot fer algunes concessions per mantenir certa pau interna, però ningú no és capaç de qüestionar les seves decisions, encara que no hi estigui d'acord. Pocs són els que realment formen part del cercle de confiança del de Waterloo. Sens dubte, Jordi Turull n'és un, així com Albert Batet, el gran tapat i lampista actual de Puigdemont.

El currículum d'Albert Batet ja és conegut i el detallàvem fa unes setmanes a e-Notícies. Va ser regidor de Valls molt jove, amb només 24 anys i alcalde de la capital de l'Alt Camp amb 29 anys. Batet va saber moure's bé dins del partit i situar-se a les llistes del Parlament el 2012, quan només tenia 32 anys. La carrera del de Valls va ser meteòrica, segurament gràcies als grans resultats electorals que va treure a les municipals del 2011.

CiU va aconseguir el maig del 2011 una majoria absoluta espectacular a Valls Va superar el 50% dels vots i Albert Batet va aconseguir 13 dels 21 regidors en joc. La gestió de les festes Decennals, que se celebren a Valls cada 10 anys, va ser probablement la millor carta de presentació. Alguns assenyalen, però, que a partir d'aquests comicis Batet va estar més temps a Barcelona que a la seva ciutat.

Primer pla d'Albert Batet molt pensatiu assegut al parlament de catalunya

El vallenc tenia clar que el seu futur passava pel Parlament i que havia d'aprofitar la conjuntura per teixir aliances, conspirar i situar-se a les llistes per ser diputat. Ho va aconseguir el 2012 i ja no ho ha deixat de ser. Ni quan CiU va passar a ser Junts pel Sí, ni amb Junts per Catalunya: Albert Batet sempre ha ocupat una posició privilegiada. Aquest 2024, per exemple, veurem el de Valls a les llistes per Barcelona i hi ha una explicació clara: Carles Puigdemont l'ha escollit com a cap de campanya.

Per què serà Albert Batet el màxim responsable, es preguntaran molts? No hi ha una explicació, sinó diverses. O dit altrament: és una història que comença el 2017 i on es barregen rumors, fets i llegendes. Estan preparats?

Albert Batet, l'arribada de Puigdemont a Bèlgica i el seu ascens

Sorprenentment, Albert Batet va ser el cap de files de CiU a les eleccions del 2012. Com a diputat no va tenir grans responsabilitats fins al 2018. Pel camí, es va casar. Ho va fer el 2014 amb Olga Navarro i en un casament amb 400 convidats, on la plana major de Convergència va estar convidada. A Santes Creus hi havia Artur Mas, Quico Homs, Josep Poblet i gairebé tota l'executiva de CiU. Hi va haver fins i tot un reportatge al diari El Vallenc, al qual Albert Batet cuidava amb molta publicitat des de l'Ajuntament de Valls.

Albert Batet de Junts amb cara molt seriosa

Diuen les males llengües que la cúpula convergent no va confiar mai gaire a Batet, un alcalde que no vivia al seu poble i que passava més temps a Barcelona que a Valls. En canvi, el jove polític es va guanyar la confiança amb el Procés, on va saber estar al costat de Puigdemont. Ho van explicar Salvador Sostres i també Miquel Bonet: Albert Batet hauria ajudat econòmicament Waterloo amb abundants donacions familiars.

Poc després, va ser elegit president del grup parlamentari de Junts i va passar a formar part de la cúpula propera a Puigdemont. El Diari de Tarragona el catalogava de "peça clau a l'estat de gran" del d'Amer. I és el que ha fet des del 2018: tenir línia directa amb Waterloo i ser l'enllaç entre el Parlament i Puigdemont. Tal és el seu poder actual dins de Junts que actua, de facto, com el número 3 del partit, només per sota de l'expresident i de Jordi Turull.

Ara, Carles Puigdemont li confia la campanya per al 12 de maig mentre segueix sense poder tornar a Catalunya si vol evitar ser detingut. A favor de Batet cal dir que no té por de ser el poli dolent, com ja vam veure al Parlament amb Cristina Casol i Aurora Madaula. De fet, ara s'ha carregat tots els afins de Laura Borràs de les llistes, fent de braç executor de Carles Puigdemont.

Alguns han tendit a menysprear Batet perquè l'oratòria no és el seu fort, però si es fixen, ell aguanta i ascendeix al seu partit, mentre que molts altres es queden fora del paraigua de Puigdemont. Albert Batet sempre guanya.

➡️ Política

Més notícies: