Primer pla de Daniel Esteve, propietari de Desokupa, durant un directe
POLÍTICA

Daniel Esteve envia un avís seriós a la població davant l'amenaça terrorista a Espanya

I aquest 20 d'octubre, Marlaska reuneix els grups parlamentaris per explicar-los la situació

Daniel Esteve, àlies Danidesokupa, ho deixa clar: l'amenaça terrorista a Espanya està en 5 sobre 5. No ho està oficialment –es parla només de nivell 4 agreujat–; però, segons Esteve, la situació és més que complicada. S'hi arriba, de fet, fins i tot a contemplar -segons ell- la possibilitat de recórrer a l'Exèrcit.

Ja ho deia Orriols

Fa res, Sílvia Orriols, l'alcaldessa de Ripoll, es manifestava en termes semblants. No feia fàstics, de fet, ni tan sols a aquesta possibilitat que Dani Desokupa apuntava ja aquest dijous a les clares. Per descomptat, la progressia i el processisme d'esquerres se li va tirar a sobre.

L'acusaven de voler veure Catalunya sotmesa per l'Exèrcit Espanyol. Ella, com sol fer, es va defensar. Com? Doncs dient que parlava d'una cosa més simple: en situacions de risc terrorista seriós, es recorre a l'Exèrcit sempre. I, de moment, l'únic Exèrcit que hi ha és aquest de què parla Daniel Esteve.

Desmentit?

Sigui com sigui, i encara que fins i tot Marlaska admet que s'està reforçant -dins del nivell 4- la vigilància d'"objectius sensibles", l'oficialisme ja parla de 'bulos'. Aquesta vegada, han fet servir la Policia Nacional per fer el desmentiment. Recorden que, des del 2017, Espanya està en nivell 4 d'alerta terrorista.

Tot i això, i no cal escoltar Daniel Esteve ni Silvia Orriols, és evident que alguna cosa ha canviat. Amb diferents atemptats terroristes islamistes per Europa i crides a la gihad recurrents, sorprèn que la policia es limiti a dir que “tot està igual que fa sis anys”. Què tal si algú comença a utilitzar el Twitter de la Policia per, de veritat, prestar servei i no fer política?

És igual si estem a nivell 4, 5 o 4 agreujat. El risc d'atemptat ara és més gran que fa un mes. I això no hi ha expert en 'bulos' ni agència de fact checking capaç de desmentir-ho. El risc hi és, i només cal llegir la premsa per entendre-ho.

Avui, a les 16.00h, al Ministeri de l'Interior, Grande-Marlaska ha convocat els representants dels diferents grups parlamentaris per explicar-los com està la situació. Blanc i a dins d'una ampolla, segurament sigui llet.

➡️ Política

Més notícies: