Una persona aplicant perfum al canell a l'aire lliure amb el sol de fons.
POLÍTICA

Quina olor fa la multiculturalitat: un ajuntament català llança un curiós perfum

'3003 Esencia de Rubí' recull olors de les 132 nacionalitats que vivien al municipi

El model multicultural promocionat durant dècades per l'elit política a Catalunya està en crisi. L'increment de la inseguretat i la pèrdua d'identitat han generat un malestar social expressat cada cop amb menys complexos.

Però l'auge dels partits que combaten aquest model també ha provocat la reacció dels seus promotors. La qual cosa porta de vegades a situacions molt estrambòtiques.

Un difusor d'aroma amb varetes de fusta en un flascó de vidre transparent, acompanyat de dues caixes blanques amb el text

L'ajuntament de Rubí, governat pel PSC i els Comuns, ha presentat una aroma que vol captar el caràcter multicultural de la ciutat. Així ho ha explicat el regidor Moisés Rodríguez: “L'empresa ens va demanar el cens de la ciutat, amb unes 132 nacionalitats que els experts van traduir en diverses espècies”.

Rubí és una ciutat de 80.000 habitants al Vallès Occidental, a la província de Barcelona. Segons dades oficials, hi ha més d'un 16% d'estrangers, sobretot marroquins, equatorians i colombians. Però les nacionalitats es compten per desenes, cosa que seria considerada per alguns com un paradís multicultural.

Aromes del món a '3003 Essències de Rubí'

L'ajuntament volia llançar un perfum que captés l'aroma de la ciutat. I així va néixer "3003 Essència de Rubí", una fragància que capta aquest esperit multicultural. Per reflectir els orígens diversos s'hi ha inclòs l'aroma de fruits vermells, granada, móres, taronja, fusta, clau, canyella, nou moscada i cardamom.

Però no només això. L'alcaldessa Ana María Martínez ha dit que vol reflectir conceptes identificatius de la ciutat. Conceptes com a indústria, cultura, diversitat, esport, joventut i multiculturalitat.

Estupefacció entre els ciutadans

L'ajuntament preveu utilitzar el perfum com a regal institucional per a les recepcions oficials. També repatirà alguns lots als comerços i entitats del municipi perquè passi a formar part de les olors de la ciutat. L'ajuntament assumeix el cost de producció i l'envasat.

La proposta ha estat rebuda amb estupefacció. Són molts els comentaris a les xarxes socials que reconèixer no entendre ni la necessitat ni el fons de la iniciativa. Com es pot captar l'olor de la multiculturalitat, es pregunten i recorden els problemes de seguretat que pateixen els veïns.

➡️ Política

Més notícies: