Primer pla d'Ada Colau amb cara seriosa

POLÍTICA

Ada Colau, al límit: ja no sap què fer per tornar a governar

L?exalcaldessa pressiona per formar un tripartit utilitzant l?estratègia del pal i la pastanaga amb Jaume Collboni


A E-Notícies hem explicat aquests dies l'acostament entre el PSC i ERC per formar govern a la ciutat de Barcelona. L'acord contemplaria la possibilitat d'incloure BComú a l'equip de govern, sempre que Ada Colau faci un pas al costat. Cosa que Jaume Collboni veu amb bons ulls, perquè la seva intenció és iniciar un nou projecte que superi els vuit anys de colauisme.

Doncs bé, l'exalcaldessa de Barcelona ha tornat a pressionar l'actual alcalde del PSC perquè la inclogui al nou govern. Ada Colau sap que en plena descomposició dels comuns, el seu futur polític passa per entrar al govern de Barcelona. Per això ha recordat a Collboni que va ser ella qui el va posar on és ara.

A més, Colau ha tornat a insistir en suposades pressions de les elits econòmiques perquè no estigui al govern. L'exalcaldessa es troba acorralada entre la necessitat d'exercir pressió sobre Jaume Collboni, però també l'obligada indulgència per no quedar fora del govern tripartit. És a dir, la desesperació per continuar tocant poder.

Més pressió d'Ada Colau sobre Jaume Collboni

Els últims moviments del PSC de Jaume Collboni han disparat els nervis a la seu de BComú. L'alcalde ha al·legat falta de confiança amb el partit d'Ada Colau, i aquesta li ha retret que posi aquest argument com a excusa. "La mostra més gran de confiança la vam oferir fa vuit mesos, quan vam donar l'alcaldia a Jaume Collboni a canvi de res", ha dit l'exalcaldessa en una entrevista a Betevé.

Muntatge d'Ada Colau a l'eixample de Barcelona

Tot i la duresa amb què Colau s'ha referit a Collboni les últimes setmanes, BComú ha anunciat que facilitarà la tramitació dels pressupostos del govern en minoria del PSC. Es tracta d'un gest dels comuns per aconseguir entrar a l'executiu. És l'estratègia del pal i la pastanaga, que Colau utilitza a la desesperada.

"És l'última oportunitat que donem al PSC", ha advertit la líder dels comuns, que també ha dit que si el pacte no prospera faran "una oposició exigent". La pilota és ara a la teulada dels socialistes, que ja tenen llum verda d'Esquerra per aprovar els pressupostos. El problema és que Collboni té un projecte de ciutat molt diferent del de Colau aquests darrers anys.

Passar pàgina al colauisme

Jaume Collboni vol engegar un projecte de ciutat basat en l'ordre i la seguretat, d'una banda, i la reactivació econòmica, de l'altra. Per dur-ho a terme necessita dur a terme polítiques molt diferents de les que ha dut a terme Ada Colau aquests darrers anys. Per exemple, posar mà dura contra la delinqüència al centre de la ciutat, eliminar les traves a la lliure competència i abraçar macroprojectes per rellançar la imatge de Barcelona com a pol econòmic mundial.

D´altra banda, les negociacions pel govern de Barcelona coincideixen amb la crisi de l´espai dels comuns. Ada Colau és al capdavant de la reconstrucció de l'esquerra a Catalunya, que passa per la desaparició de Podem i el reforçament de la marca Sumar. Però l'exalcaldessa sap que la seva és una figura en declivi, i que només podrà sobreviure si es manté al poder quatre anys més.

➡️ Política

Més notícies: