Primer pla d'Ada colau visiblement trista
POLÍTICA

Ada Colau diu 'no' a Yolanda Díaz

La líder dels comuns a Barcelona respon a Pablo Iglesias

Ada Colau no serà ministra. Així ho ha afirmat aquest matí en una entrevista a El Món a RAC1, on a més ha respost a les acusacions d'autoritària per part de Pablo Iglesias. La líder dels comuns a Barcelona ha acusat Iglesias de "sobreactuar" per tapar l'acord PSOE-Sumar.

"No vull ser ministra, no ho seré, he decidit no ser-ho", ha afirmat Colau a l'emissora catalana. Tot i que ha reconegut pressions al carrer i al seu partit, ha descartat postular-se a un càrrec ministerial. Tampoc contempla encapçalar una futura llista a les europees o a la capital catalana.

Pel que fa a la guerra amb Pablo Iglesias, ha volgut enterrar la destral de guerra però no sense llançar un altre dard. D'una banda, lamenta l'atac personal, recordant "els anys compartits i que tots sabem qui és realment l'adversari". Però per altra banda, ha criticat la “sobreactuació” de Pablo Iglesias “just quan es va presentar aquest acord” entre PSOE i Sumar.

Ada Colau respon a Pablo Iglesias

Ada Colau ha deixat anar que l'atac de Pablo Iglesias respon a la intenció de "voler tapar l'acord Sumar-PSOE". Tot i que ha rebutjat entrar en “temes personals”, ha criticat obertament l'actitud de Pablo Iglesias i “alguns dirigents de Podemos”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

"Pablo Iglesias, que no té càrrec però actua com si en tingués, surt a qüestionar el lideratge de Yolanda Díaz", ha assenyalat Ada Colau. També ha rebatut les acusacions d'Iglesias de no haver defensat mai Podemos. "Sempre ens hem ajudat mútuament davant dels atacs de l'extrema dreta", ha afirmat Colau.

Sobre les negociacions per la investidura, ha donat suport a l'entesa entre partits per evitar unes noves eleccions. A més, afirma que les negociacions van per “bon camí”. I ha revelat que va viatjar a Ginebra amb Jaume Asens per reunir-se amb Marta Rovira, amb la voluntat de facilitar l'acord.

Ada Colau no serà ministra

El nom d'Ada Colau ha estat a les travesses dels futurs ministres en un hipotètic govern Pedro Sánchez-Yolanda Díaz. La líder de Sumar comptava amb Ada Colau per a una de les carteres que toquessin a la seva formació. Però l'exalcaldessa de Barcelona ha tancat la porta a aquesta opció.

Muntatge amb un primer pla d'Ada Colau amb cara de serietat i una de Pablo Iglesias cridant amb un micro a la mà

La inclusió d'Ada Colau al govern Sánchez-Díaz era estratègicament molt rellevant per a la líder de Sumar. A ningú no se li escapa que Ada Colau va ser una peça clau en l'auge de Podemos sota l'ègida de Pablo Iglesias. El nomenament consolidaria el nou espai de Yolanda Díaz allunyat de l'ombra dels morats.

En aquesta línia, Díaz estudia la designació com a ministres d'altres excàrrecs de Podemos com Nacho Álvarez i María Eugenia Rodríguez Palop. Tot plegat, amb la intenció d'escenificar l'absorció de l'espai de Podemos dins de Sumar. Tot i que Iglesias i Montero segueixen sense donar-se per vençuts.

➡️ Política

Més notícies: