Primer pla de Carles Puigdemont
POLÍTICA

Acusen de 'manipulació barroera' el Consell de la República de Puigdemont

Els socis esclaten davant la nova polèmica al 'xiringuito' de l'expresident de la Generalitat

A Carles Puigdemont li creixen els nans. En plenes negociacions amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez, a l'expresident de la Generalitat li ha sorgit un problema nou. I és que al seu Consell de la República ha esclatat la polèmica per una controvertida votació que alguns defineixen com a “manipulació matussera”.

Inici del conflicte

La polèmica va saltar fa uns dies davant de la intenció de la cúpula del Consell de la República, controlada per Puigdemont i el seu entorn, de modificar l'estructura d'aquesta guingueta creada per l'expresident. La idea dels dirigents d'aquest ens creat des de Waterloo era eliminar l'Assemblea de Representants, l'únic òrgan de l'entitat que escullen directament els socis. Una decisió que va generar molta polèmica entre les bases i que s'hauria de sotmetre a votació del 10 al 16 d'octubre.

Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat

Polèmica també en les votacions

Diversos membres del Consell de la República han denunciat els mètodes que la direcció de l'entitat ha fet servir per dur a terme aquestes votacions. Un mètode que alguns ja han catalogat de "manipulació matussera".

A l'aplicació en què s'ha d'exercir el vot, el Consell de la República pregunta als seus socis si estan d'acord amb la proposta de la cúpula d'eliminar l'Assemblea de Representants. Un cop han clicat l'opció “sí” o l'opció “no”, apareix la pregunta “vols enviar el teu vot?”, i torna a donar les opcions “sí” i “no”.

Això, lògicament, pot portar a la confusió els socis. Sobretot els que voten l'opció negativa. "Si no es llegeix bé i amb molta atenció, qui voti que no fàcilment podria tornar a clicar no a la segona finestra", denuncia una sòcia de l'entitat. Cosa que faria que “el seu vot no es comptabilitzaria”.

“L'intent de manipulació[...]és tan barroer que només pot ser una altra idea de bomber de Toni Comín”, deia un usuari a X. “Espero que s'hagi registrat el meu vot”, desitjava una de les sòcies del Consell. "Ens han volgut parar una trampa als que votem que no?", denunciava una altra de les sòcies de l'entitat.

Publicacions a X criticant el sistema de votació del Consell de la República

L'històric independentista Josep Guia, que també forma part del Consell de la República, fins i tot ha enviat una queixa a la Sindicatura de l'entitat perquè considera que el sistema de votació té “elements de confusió”. I demanen que la segona, la de confirmació de vot, hauria de tenir les opcions “cancel·lar” i “enviar”, en lloc del “sí/no”.

De moment, el Consell de la República no s'hi ha pronunciat. En tot cas, esclata una nova polèmica dins aquest ens que ja acumula diverses controvèrsies en els darrers anys. Una entitat que volia ser una “Autoritat Nacional fins que es constitueixi un nou estat independent” i que ha acabat sent una guingueta de Junts. De fet, partits com ERC i la CUP es van desmarcar ràpidament del projecte.

Només cal veure qui són els seus “membres de govern”: Carles Puigdemont, Toni Comín, Antoni Castellà, Lluís Puig, Aurora Madaula o Lluís Llach, entre d'altres. Qualsevol semblança a una llista de Junts per Catalunya és una simple coincidència. O no.

➡️ Política

Més notícies: