Primer pla de Sílvia Orriols amb la imatge d'una manifestació independentista de fons
POLÍTICA

2023, l'any que Sílvia Orriols ha irromput al panorama polític català

De ser un partit amb un únic regidor en una població de 10.000 habitants a marcar l'agenda política catalana. El 2023 ha catapultat Sílvia Orriols i Aliança Catalana, que ja aspiren a assaltar el Parlament a les properes eleccions

A principis del 2023, gairebé ningú no coneixia Sílvia Orriols. Ella era l'única regidora d'Aliança Catalana a Ripoll, un municipi de 10.000 habitants. Al llarg de tot l'anterior mandat, Orriols va patir un cordó sanitari de la resta de forces polítiques municipals. Però aquest intent dels seus rivals polítics de menystenir-la va provocar l'efecte contrari.

A les eleccions municipals del 28 de maig, Aliança Catalana va superar totes les previsions i va passar a tenir sis regidors després de sumar més del 30% dels vots a la capital del Ripollès. El seu discurs dur contra la immigració il·legal, contra el masclisme que promou l'islamisme i contra els partits processistes li va valer per aconseguir un ampli i majoritari suport dels seus veïns. Tot i els intents de l'oposició d'aplicar-li un altre cordó sanitari per impedir-li governar, ERC, PSC, CUP i Junts no es van posar d'acord per fer el seu Frankenstein particular i, finalment, Sílvia Orriols va ser proclamada alcaldessa de Ripoll.

Després del seu triomf, els partits processistes i la majoria de mitjans de comunicació subvencionats a Catalunya han iniciat una campanya d'acoso y derribo contra ella. Intents de silenciar-la, de ridiculitzar-la, parlant-ne només per criticar-la, titllant-la d'extrema dreta... Però, passat més de mig any, Sílvia Orriols no només ha resistit l'eterna amenaça d'una moció de censura a què està sotmesa per part de l'oposició. També ha aconseguit irrompre al panorama polític català, movent el tauler cap a posicions que el seu partit fa temps que defensa i reivindica.

Junts, a remolc d'Aliança Catalana

Alguns dels principals cavalls de batalla de Sílvia Orriols són la lluita contra la islamització que pateix Europa, els perills de l'islamisme a Catalunya o els problemes que genera la manca d'una estratègia migratòria. Entre altres qüestions, la líder d'Aliança Catalana ha reclamat l'expulsió dels delinqüents reincidents. Una reivindicació que ara Junts per Catalunya també s'ha fet seva.

Alcaldes del partit de Carles Puigdemont han demanat que s'endureixi el Codi Penal perquè sigui més fàcil expulsar aquells immigrants que han arribat per fer de la delinqüència la seva forma de vida. És una cosa que fins ara només havien reclamat Vox i Aliança Catalana, però que ara, el tercer partit amb més escons del Parlament també ha posat sobre la taula.

Muntatge sobre fons negre de les cares de Laura Borràs, Sílvia Orriols i Oriol Junqueras

De fet, al Parlament ja s'està parlant sobre aquesta qüestió. I no trigarà a arribar al Congrés dels Diputats. L'augment de la inseguretat, tant a Catalunya com a la resta d'Espanya, ha provocat que finalment s'abordi aquest tema que, cada cop més, està generant problemes a moltes poblacions.

Objectiu: Parlament de Catalunya

Però Sílvia Orriols no només ha aconseguit que un partit com Junts assumeixi una part del seu discurs. Aliança Catalana ja es planteja presentar-se a les properes eleccions autonòmiques, previstes per a finals de 2024 o inicis de 2025. Després d'irrompre a la política catalana, ara volen irrompre directament al Parlament.

Tot i la campanya de desprestigi dels partits processistes i els mitjans catalans subvencionats, tant Sílvia Orriols com Aliança Catalana tenen un gran suport en xarxes socials i diversos partits ja auguren que podrien obtenir representació. Encara queden incògnites al voltant de la seva possible candidatura i la seva capacitat real per entrar a la cambra catalana, però el que és clar és que el 2023 ha estat l'any en què Sílvia Orriols ha iniciat un viatge que pot catapultar-la al Parlament i moure completament el panorama polític dins del bloc independentista.

➡️ Política

Més notícies: