Muntatge de Dolors Montserrat i la bandera de la UE
OPINIÓ

Aquest cop, Dolors Montserrat

Aquest 9 de juny toca reconèixer la feina de Dolors Montserrat al Parlament Europeu durant els darrers cinc anys

Diumenge vinent, 9 de juny, Espanya decideix quins eurodiputats ens representaran al Parlament Europeu. Malgrat que a molts, servidor el primer, les eleccions europees ens han semblat sempre molt llunyanes, el que passa a Brussel·les ens interpel·la a tots i cada dia.

A la capital comunitària s’hi legisla respecte a qüestions amb tanta incidència en el nostre dia a dia, com és el cas de la intel·ligència artificial. El debat entre els responsables de la llei de la IA Eurocambra, va durar fins a altes hores de la matinada. Tot per acordar un marc de regulació que protegeixi als ciutadans davant una nova realitat que avança a pas de gegant.

Primer pla de Dolors Montserrat somrient lleugerament, mirant de banda i alçant el seu dit índex

Però també sobre una cosa que pels que viatgem molt, arreu d’Europa, ara ens sembla tan normal. Però que fa només una dècada no n’era i fins i tot es convertia en un veritable maldecap, en funció del país que es visitava. Es tracta del roaming que ens permet trucar i connectar-nos a internet des del mòbil des de qualsevol punt d’Europa sense haver de pagar més.

A banda de tot això, d’aquestes petites grans decisions, sovint invisibles i que sembla que sempre hagin estat allí, a Europa també s’hi defensa la igualtat entre europeus. A Brussel·les s’hi debat sobre qüestions com l’amnistia als responsables del procés independentista que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha concedit a canvi de set vots després d’haver defensat que una mesura així era anticonstitucional.

Pla mig curt de Pedro Sánchez a les portes del Palau de la Zarzuela

Els canvis d’opinió de Sánchez són difícils d’aturar. Existiran mentre ell pugui continuar mercadejant amb mantenir el poder a canvi. Però mentre això passi ens calen veus fortes a Europa que visibilitzin el que està passant a l’Estat. El com un candidat, que va rebutjar per activa i per passiva una amnistia, l’acaba fent seva i la defensa acarnissadament per tal de mantenir-se com a president.

Durant aquests anys si algú ha jugat aquest paper a Europa, i ben jugat, ha estat l’eurodiputada i candidata del PP, Dolors Montserrat. I en moltes ocasions en condicions adverses. Havent de lluitar contra tot i tothom per visibilitzar que el poder polític, a Espanya, no respecte al poder judicial. Que cada cop hi ha menys separació de poders. I que la igualtat entre espanyols i europeus cada cop està més qüestionada.

Per això, aquest cop toca Dolors Montserrat. Toca reconèixer l’incansable treball que durant cinc anys ha fet la delegació popular espanyola a Europa per desmuntar les mentides de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont.

➡️ Opinió

Més notícies: