Primer pla de Pere Aragonès en blanc i negre, amb fons vermell, mirant cap al cel

OPINIÓ

Per què a Pere Aragonès se li farà molt llarga aquesta campanya?

ERC es troba en un atzucac. Faci el que faci, només aconseguirà perdre encara més suports

Si hi ha algú que vol que les eleccions a Catalunya se celebrin ja mateix, aquest és, sens dubte, Pere Aragonès. Encara falta gairebé un mes per a les votacions i al president se li farà eterna l'espera.

De fet, això ja està passant. Les enquestes, encara que només siguin enquestes i ja sabem que cal agafar-les amb pinces, marquen una clara tendència a la baixa per a ERC. Van començar amb una forquilla de 30-32 escons i l'última, la de Crònica Global, ja n'augura només 26. I compte, perquè això només pot fer que baixar encara més.

Aquest dilluns, Pere Aragonès ficava la pota (volent o no, perquè no sabem si va ser espontani o va ser idea del Sergi Sabrià o Sergi Sol de torn) retraient a Junts que Puigdemont no hagués anat al debat organitzat per PIMEC. Això, per a l'electorat indepe, és una manca de respecte important.

Si Pere Aragonès pretén remuntar buscant l'enfrontament amb Carles Puigdemont, des d'aquí li desitjo tots els ànims del món. Perquè ni per carisma ni per emocions ni per cap altre factor, Aragonès té opcions de gratar vots a Puigdemont entre els potencials votants que puguin compartir.

L'altra opció d'ERC, que és la que ha marcat el seu inici de precampanya, és la de treure pit per l'obra de govern. Seria una bona idea si la seva obra de govern no fos absolutament desastrosa. Perquè ja poden intentar penjar-se totes les medalles que vulguin, que només li compren la moto els ja convençuts. Sequera, educació, inseguretat, sanitat… encara que ens intentin convèncer del contrari, el Govern de Pere Aragonès l'únic que ha fet ha estat acumular despropòsits.

I finalment té una altra via per esprémer, que poc o molt, també han provat ja en precampanya. Es tracta de promocionar Sílvia Orriols. Ja que ells són incapaços d'esgarrapar vots independentistes Junts, que ho faci la líder d'Aliança Catalana, deuen pensar.

No obstant, obvien que Orriols també els treu vots a ells. O es creuen Aragonès i companyia que a Aliança Catalana només la votaran afins a Junts i Puigdemont? Que no s'enganyin, que l'alcaldessa de Ripoll també traurà vots a ERC, sobretot en feus com les Terres de l'Ebre, Lleida o Girona.

Així que, amb tots aquests elements i possibles opcions per encarar la campanya, Pere Aragonès i Esquerra es troben en un atzucac. Facin el que facin, només aconseguiran perdre encara més suports. Com he dit abans, la darrera enquesta publicada els augura 26 diputats. Alguna cosa em fa pensar, però, que no arribaran ni a aquesta xifra. Venen gairebé quatre setmanes d'agonia per als republicans.

➡️ Editorial del director ➡️ Opinió

Més notícies: