Grup de musulmans resant
OPINIÓ

La imatge de la vergonya que no hem de tolerar

Els malabars a què ens té acostumats l'esquerra són cada cop més rocambolescos


Editorial Arnau Borràs

Aquests dies, la comunitat musulmana a Catalunya està celebrant la fi del ramadà. I ho està fent amb actes que separen homes i dones, oferint-nos unes imatges totalment intolerables. Mentrestant, l'esquerra aplaudeix amb les orelles o mira cap a una altra banda.

Especialment vergonyoses són les imatges que ens va oferir el diari El Segre a l'acte que es va celebrar a Lleida. Allà, van separar les dones darrere d'unes tanques, pràcticament com si estiguessin engabiades. ¿S'imaginen una cosa semblant, però separant blancs i negres? I que, a més, ho justifiquin perquè “és una tradició”?

En una societat com la nostra, no s'entén que es permetin aquests actes públics. Perquè una cosa és la llibertat de culte, que s'ha de respectar, i una altra és fer ostentació pública d'aquesta segregació masclista. Que cadascú faci els ritus que vulgui i resi al déu que vulgui a casa seva, però al mig del carrer no s'ha de tolerar aquest masclisme desacomplexat.

Però la imatge de Lleida, malauradament, no és única ni excepcional. A Santa Perpètua de Mogoda també van separar amb tanques les dones. I si ho sabem és perquè la secció local d'Esquerra ho va publicar orgullosament a les seves xarxes socials. Una publicació que, per cert, van acabar esborrant. Ja té el seu què la cosa que, fins que les xarxes no van esclatar contra la seva connivència amb el masclisme, no es van dignar a retirar la publicació.

Els malabars a què ens té acostumats l'esquerra són cada cop més rocambolescos. Que una cançó anomenada 'Zorra' representi Espanya a Eurovisió, que se celebrin actes que segreguen les dones o que s'obligui a nenes a portar el vel islàmic, ho veuen bé. Que ho critiquis, en canvi, et situa directament a l'apartat de l'extrema dreta.

Mentrestant, la Conselleria de Feminismes segueix la seva bola creant grups d'experts, observatoris, secretaries generals i xiringuitos varis. Alhora, augmenten les violacions, els assassinats a dones i els actes masclistes al mig del carrer (encara que, si aquests actes els perpetren segons quines comunitats, s'han de respectar en pro de no sé quina diversitat). Tània Verge, com l'esquerra en general, viuen obsessionats amb una falsa extrema dreta mentre callen quan tenen el masclisme davant dels morros.

➡️ Editorial del director ➡️ Opinió

Més notícies: