Muntatge amb la presentadora Juliana Canet amb el cub de TV3 de fons

OPINIÓ

Un 'hot estiu' a TV3

El programa estrella de TV3, 'Hot Estiu', serà un magazine de tarda, fresc, desenfadat i presentat per Juliana Canet

Dins de la nova Catalunya encapçalada per Salvador Illa i Pere Aragonès, que busca “recosir ferides” i “gestionar els assumptes que realment interessen als catalans”, la nova majoria progressista que s'atalaia a l'horitzó, amb els sempre assenyats Comuns d'Ada Colau, ha decidit preparar un esborrany de la nova programació estiuenca a TV3, perquè aquest nou tarannà que impregnarà totes les institucions catalanes es reflecteixi al principal mitjà de comunicació de la Catalunya Sud.

El programa estrella de la televisió Nacional serà un magazín de tarda, fresc, informal i orientat a captar l'audiència juvenil que ha fugit cap a youtubers i influencers que parlen en la llengua del colonitzador. Es dirà 'Hot estiu', i el presentarà Juliana Canet amb un 'outfit' basat en els tons grisos que adornen Salvador Illa, per jugar amb el contrast d'alguns dels continguts, com el “Curs de cremar contenidors de manera sostenible” o “Com reciclar les ampolles de vidres que llancis als antiavalots”.

Inclourà un concurs en què Empar Moliner cremarà a cada programa una bandera autonòmica i, quan hagi acabat amb totes, començarà amb les de cada província. Els espectadors hauran d'endevinar quina serà la bandera escollida següent i el guanyador aconseguirà la Creu de Sant Jordi.

Imatge Juliana Canet amb micròfon

Jair Domínguez serà premiat per la seva tasca a favor de la convivència entre tots els catalans amb el late show diari ‘Dispara a un nyordo’, en què un grup de CDR's, al crit de “Puta España” competiran a assolir el màxim de dianes disparant sobre un grup de nens que parlen castellà al pati d'una escola de la comarca del Baix Llobregat. Per petició dels Comuns, els balins seran ossos de préssec que després es plantaran per crear a Barberà del Vallès el “Bosc de la Convivència Sostenible”.

Perquè els xavals d'Eufòria puguin seguir actuant entre bolos i bolos d'Òmnium Cultural, l'aposta musical de l'estiu serà Cantant per la República, en què els 'euforits' es caracteritzaran de grans lluitadors per la llibertat de Catalunya, com el Doctor Robert, Heribert Barrera o Jordi Pujol júnior i interpretaran temes com 'No volem ser una regió d'Espanya', 'L'estaca' o 'És superfort'. El guanyador serà nomenat director general de Música Patriòtica amb 120.000 euros de sou anual i cotxe oficial.

No tot serà entreteniment a la nova Catalunya Progressista. Xavier Graset presentarà un informatiu nocturn d'autor, el principal atractiu del qual serà una tertúlia amb dues bancades enfrontades que representen la pluralitat de la societat catalana que debatran sobre els temes més candents de l'actualitat: als seients de la dreta s'asseuran socis d'Òmnium Cultural, l'ANC i Plataforma per la Llengua.

I als de l'esquerra, socis de Plataforma per la Llengua, ANC i Òmnium Cultural. El programa acabarà amb “Xavier opina”, en què Graset glossarà la figura de grans traïdors a la República catalana, des de Jordi Cañas a Alejo Vidal-Quadras.

La programació del cap de setmana tindrà com a gran atractiu un nou producte de la factoria de Toni Soler: 'El botifler'. Un actor (Toni Albà) vestit de Guàrdia Civil i amb montera de torero visitarà pobles de l'interior de Catalunya amb alcalde independentista, parlarà amb els veïns per conèixer les seves inquietuds i intentarà vendre'ls les bondats d'una Espanya unida, com el gaspatxo, les processons de Setmana Santa i la Vall dels Caiguts (sense resignificar). Cada programa acaba en un local amb tots els habitants de la localitat escoltant un monòleg del presentador – en catanyol – mentre el públic li llença tomàquets, ous, enciams i altres productes de quilòmetre zero.

➡️ Opinió

Més notícies: