Muntatge de Pedro Sánchez amb el seu llibre 'Tierra Firme' i elements com a paper del WC
OPINIÓ

Cinc usos raonables per al llibre de Pedro Sánchez

En qualsevol cas, el llibre s'ha de mantenir lluny de l'abast dels nens
Imatge del Blog d'Octavio Cortés

Un cop tots hem descartat (per la seva toxicitat, per la seva fecalitat infinita i pringosa) el llibre del president Geyperman com a material de lectura, podem suggerir als nostres lectors, en aquestes dates entranyables, altres possibles usos.

1. Purgant. Com que aquests dies resulten previsibles alguns excessos amb el marisc i els torrons, el llibre de Sánchez pot servir com a magnífic estimulador tant del vòmit com de la diarrea explosiva. N'hi ha prou amb un parell de paràgrafs i comencen els espasmes estomacals. Convé, això sí, no estar gaire lluny del WC.

2. Combustible. Cal encendre la xemeneia per cantar nadales? Cap problema! Es van arrencant les pàgines, amb delit llaminer, i se'ls cala foc amb total tranquil·litat de consciència. Els antics deien que el foc tot ho purifica, però estaven equivocats. El llibre pertany a una peculiar minoria d'objectes irredimibles i cap incendi, per massiu que sigui, purificarà un detrit semblant. Però almenys ho esborrarem de l'existència.

Pedro Sánchez gesticulant assegut en una cadira amb el seu llibre 'Tierra firme' en una taula

3. Objecte contundent. Als municipis petits els regidors socialistes es mouen en llibertat, com si la cosa no anés amb ells. El llibre pot ser llançat des dels balcons, en conjunció potser amb algun cossiol sobrant, o pot ser emprat per copejar saludablement el cap del regidor quan aquest es trobi assegut davant de la mariscada de torn.

4. Operacions punitives. En cas que algun enemic íntim s'hagi passat últimament, se'l pot regalar el llibre de Sánchez amb l'objectiu d'arruïnar la seva vida intel·lectual i moral. Que tremolin els cunyats, les exparelles i els companys d'oficina pedants.

5. Curtcircuits de la intel·ligència artificial. Teniu fòbia als nous motors d'IA generativa? Se li demana al bot en qüestió que resumeixi el llibre i un se'n pot asseure a contemplar com l'algorisme col·lapsa sota el pes de tanta estupidesa i cursileria.

En qualsevol cas, el llibre s'ha de mantenir lluny de l'abast dels nens i s'ha de manipular amb mesures de protecció personal extremes, com ara vestits de submarinista o cambres cuirassades de titani. Si es fa servir un robot amb rodes com els dels artificiers, encara millor. Qualsevol prudència és poca.