Carles Puigdemont somrient obrint el maleter d'un cotxe

OPINIÓ

Carles Puigdemont i el conte de Pere i el llop

El de Waterloo torna a fer servir la promesa del seu retorn per tercera vegada i, inexplicablement, encara hi ha catalans que s'ho creuen i que es deixen convèncer

Diu el conte que el Pere era un pastor que s'avorria i va voler fer una broma als seus veïns. Va començar a cridar que venia el llop i, és clar, la gent ho va deixar tot i es va acostar per ajudar en Pere i les seves ovelles. Quan van arribar, no hi havia ni rastre del llop i només van veure el Pere riure's d'ells. Va passar una altra vegada, fins que a la tercera el llop va venir de debò, el Pere va cridar, els seus veïns no el van creure i es va quedar sense ovelles.

Carles Puigdemont torna a presentar-se com a cap de files de Junts per Catalunya després de l'u d'octubre del 2017. Assegura, per tercera vegada, que si guanya –o obté majoria absoluta en una investidura- tornarà per “acabar el que va començar”. La primera vegada que ho va dir, el 21 de desembre del 2017, la gent el va creure, va treure gairebé un milió de vots i va superar ERC. Com saben, Puigdemont no va tornar i es va quedar a Bèlgica.

El 2021 va fer tàndem amb Laura Borràs i crec recordar que no va fer ni la intenció d'assegurar-ne la tornada, però va utilitzar el seu carisma en clau electoral. Aleshores hi havia qui pensava que si era elegit diputat, tornaria al Parlament. Puigdemont va quedar tercer, no va recollir l'acta i es va quedar al Parlament Europeu.

Muntatge de Puigdemont i una maleta

Ara, aprofitant la debilitat de Pedro Sánchez, Carles Puigdemont torna a prometre el seu retorn, cosa que, de fet, té poc mèrit. També un referèndum i un nou embat contra l'Estat, després de sis anys sense fer res i ser ara soci del PSOE. Als ulls d'un servidor, la credibilitat de Puigdemont hauria de ser escassa, gairebé nul·la. Junts per Catalunya no ha fet cap pas cap a la independència des de l'u d'octubre, com tampoc ERC.

No hi ha cap argument per creure's a Carles Puigdemont. És més, és tan 'valent' que només anuncia el seu retorn si compta amb majoria absoluta i ara que sap que serà amnistiat. El d'Amer és el pastor Pere, que ha avisat fins a tres vegades que ve el llop i, a diferència del conte, alguns s'ho continuen creient.

El fals mite sobre Puigdemont i l'Estat

Hi ha qui votarà Puigdemont perquè és "qui més enfada Madrid", com si això fos cert. L'expresident és soci de Pedro Sánchez, va votar-li la investidura a canvi d'arreglar la seva situació personal. És inofensiu a ulls de l'Estat, que va acabar amb ell amb un 155 de fireta i sense trobar cap resistència.

El president del Consell de la República, Carles Puigdemont, durant la constitució de l'Assemblea Territorial del Consell de la República, el 2 de març de 2024

Que un independentista del carrer es cregui encara les promeses dels partits processistes no té cap explicació. Carles Puigdemont tornarà a Catalunya només quan tingui la certesa que no serà detingut i no tindrà 68 diputats favorables a ell el 13 de maig perquè no hi ha cap projecte. És el mateix fum que el dels primers dies d'octubre del 2017, quan les famoses estructures d'estat van brillar per la seva absència. Seria bo per a Catalunya que veritats com aquestes s'imposessin ja i deixéssim els contes per als nens.

Volia escriure que potser, després del 12 de maig, els últims ingenus amb Carles Puigdemont toparan amb la realitat i deixaran de creure que aquesta vegada va a la vençuda. Tot i això, prefereixo no fer-me il·lusions. Per si de cas.

➡️ Opinió

Més notícies: