Muntatge de Salvador Illa mirant cap a baix amb els estudis de TV3 darrere seu
OPINIÓ

Si us cabreja TV3, penseu en Illa

Quins han estat els grans èxits del PSC després del seu pacte amb Junts i ERC? Els gairebé cent vint mil euros que s'emporten els consellers de la CCMA

Si vostè és dels que estan farts de la manipulació constant dels informatius de TV3, de com donen veu a qualsevol radical hispanòfob que vulgui eliminar la llengua espanyola de la faç de Catalunya mentre els seus periodistes silencien els catalans que només volen que l'espanyol, juntament amb el català, sigui llengua d'ús a l'ensenyament i a l'administració pública, doni les gràcies al que es ven com el futur president, Salvador Illa, i a tots els diputats del grup parlamentari del PSC.

Si vostè és del que estan farts que la Generalitat, entre unes partides i altres –van arribar a recórrer als fons COVID–, es gasti prop de quatre-cents milions a l'any a TV3 i a la resta de mitjans públics, la majoria d'aquesta quantitat ingent de diners en una plantilla sobredimensionada i en productores afins a l'independentisme, doni les gràcies a Salvador Illa i a tots els diputats del grup parlamentari del PSC.

Si vostè és dels que estan farts que la Generalitat fitxi per als mitjans de comunicació públics personatges que comparen la Capitania General de l'Exèrcit amb un puticlub (Toni Soler), han fet del “Puta Espanya” un crit de guerra recurrent en antena (Jair Domínguez i Peyu), han incitat els joves catalans a cremar contenidors (Juliana Canet), han insultat anomenant-los “panda de sarnosos” als que critiquen la immersió lingüística a les escoles (Quim Masferrer) doni les gràcies a Salvador Illa i a tots els diputats del grup parlamentari del PSC.

Imatge Juliana Canet amb micròfon

Si vostè és dels que s'indigna quan des de tota la graella de TV3, des dels programes infantils als esportius, es denigra contínuament Espanya i els seus costums culturals o religiosos (recorden el gag de la Mare de Déu del Rocío), se'l considera un “Estat” dictatorial i endarrerit, amb unes institucions absolutament fallides i submergida en l'analfabetisme funcional i la corrupció moral i institucional doni les gràcies a Salvador Illa i a tots els diputats del grup parlamentari del PSC.

Cada insult, cada manipulació, cada falta de respecte, cada mentida, cada euro de diners públic malbaratat als mitjans de comunicació de la Generalitat només té un responsable: Salvador Illa. Ell, i tots els diputats del PSC, van pactar amb Junts i ERC la direcció actual de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l'ens que controla TV3 i Catalunya Ràdio. ¿Ho van fer perquè esdevinguessin mitjans de comunicació al servei de tots els ciutadans i deixessin de ser unes eines de propaganda independentista i de crear rancúnia entre catalans?

No. Quins han estat els grans èxits del PSC després del seu pacte amb Junts i ERC? Els gairebé cent vint mil euros que s'emporten els consellers de la CCMA nomenats pels socialistes i que faran fora un humorista d'un programa de TV3 per associar la creu gammada amb els dirigents del PSC. Aquests són els grans fruits que ha aconseguit Salvador Illa, el de l'“agenda del retrobament”. Encara que també val la pena esmentar que una empresa de comunicació 'amiga' dels socialistes, PRISA, li ha donat el premi Ondas a Jair Domínguez pel programa de Catalunya Ràdio en què repeteix, quan li ve de gust, el seu cant de guerra: el ja esmentat “Puta Espanya”.

Jair Domínguez amb el premi ones a les mans pronunciant unes paraules

Així que ja saben què han de fer quan TV3 els indigni. Recordeu-vos de Salvador Illa. Perquè el líder socialista no només ha pres els cabells a molts catalans amb l'amnistia. El seu full de serveis a l'hora d'enganyar molts dels que alguna vegada van confiar al PSC és molt llarg. I segons sembla les últimes setmanes, continuarà creixent de manera galopant.