‘Braveheart’ Puigdemont
L'heroi de Waterloo ha fet un nou pas en el desafiament constant al sistema judicial espanyol, com un dels episodis més apassionants de l'aventura col·lectiva del sempre unit poble català
L'heroi de Waterloo ha fet un nou pas en el seu desafiament constant al sistema judicial espanyol, l'Estat profund, les clavegueres de l'Estat, la Inquisició i el Concili de Trento. Ha traslladat la seva residència a Catalunya Nord, en un gest de valentia que passarà als annals de la Història de Catalunya —que serà brillantment redactada per Jaume Sobrequés – com un dels episodis més apassionants de l'aventura col·lectiva del sempre unit poble català.
Carles Puigdemont ha tornat a demostrar el seu compromís amb els catalans fent campanya a l'altra banda dels Pirineus, envoltat de votants de Marine Le Pen, quan ho podria fer travessant la frontera, envoltat de futurs votants de Sílvia Orriols. Els mítings telemàtics de Junts a Sant Llorenç de Morunys o Amer tindran aquest aroma genuïnament català del que mancaven els daus des de l'antiga Casa de la República, des d'avui mateix ‘Museu del Molt Honorable president de Catalunya a la seva etapa a l'exili’, al que es podrà contemplar l'àmplia col·lecció de calçotets amb l'estelada de Puigdemont i les còfies i davantals de Toni Comín.
Puigdemont ha trencat amb el seu exili, ja que en traslladar la residència a la comarca del Vallespir ha tornat als Països Catalans. Una gran victòria simbòlica per al poble català, sempre unit pel camí a la llibertat i a la República. Canviar els musclos amb patates pel trinxat o l'escudella barrejada és, sens dubte, un avenç notable en la restitució de Puigdemont com a gran timoner de Catalunya. Gràcies a la seva capacitat de pressió sobre Pedro Sánchez el veurem, més aviat que tard, visitant tots els llocs més emblemàtics de la Jonquera, per anar apropant-se, any rere any, a Barcelona. Amb sort, el 2040 ja podrem gaudir de la seva presència a la Rambla.
Mentrestant, ens sorprèn amb fitxatges com el d'Anna Navarro com el número 2, que seguirà el mateix camí d'altres fitxatges i suports tan brillants com els d'Elsa Artadi, Jaume Giró, Víctor Grifols o Miquel Buch. Sens dubte, amb Puigdemont tornaria el Govern dels millors, amb Joan Bona Nit com a portaveu, atès que s'ha d'aprofitar la seva notable experiència amb el megàfon i Víctor Cucurull com a conseller de Cultura, perquè ja és hora que algú digui les veritats sobre l'espoli cultural que Catalunya ha patit per part d'un Estat espanyol obsessionat a posar fi a les nostres arrels i el nostre lloc al món civilitzat —al qual Espanya, evidentment, no pertany—.
Però Puigdemont és un home generós, i no deixaria tirats els que li han permès recuperar el seu paper com a gran timoner. Salvador Illa tindria un lloc en el seu equip, no com a cuiner – a Junts es dubta sobre si pot acreditar el B2 de català – però sí com a cònsol de la República Catalana a Novosibirsk, la capital de Sibèria, per gestionar el camp de treball pactat amb Vladímir Putin on allotjar els milers de càrrecs d'Esquerra que serien enviats de viatge d'esbarjo durant l'hivern. Alicia Romero i Núria Parlon es quedarien a Barcelona, la seva fidelitat a la pàtria seria recompensada, respectivament, amb les presidències del CAC – Xevi Xirgo està resultant massa tebi – i del Meteocat – ja està bé de meteoròlegs passant-se a Esquerra —.
Torna Puigdemont. Torna l'esperança. Per fi, el nostre poble ocuparà el lloc que li correspon al món, amb bases de submarins nuclears xinesos a Palamós i Tarragona, una expedició catalana a Mart al transbordador espacial ‘president Pujol’ i amb Pep Guardiola com a secretari general de l'OTAN. Tremola Llarena! Tremola Losantos! Tremola Estat espanyol!
Més notícies: