Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de circumstàncies
OPINIÓ

I ara l'amnistia

Sánchez dóna la raó als processistes: Espanya és una dictadura
Imatge del Blog de Xavier Rius La Punteta

Per què no examinarà Tribunal d'Estrasburg les sentències del procés si han eliminat la sedició i han rebaixat la malversació? 

A més, els hi donaran l'amnistia: només es concedeix després de la caiguda d'una dictadura. Ergo, els 'indepes' tenien raó: Espanya no és una democràcia plena. Franco encara és viu. 

Ho he dit sempre, a mi allò el terme “sedició” em semblava molt fort perquè Franco, després del 18 de juliol, anava afusellant sediciosos quan el sediciós era ell. Però és evident que els del procés van cometre algun delicte i ara se n'aniran de rosetes. 

Muntatge amb dos primers plans de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez somrient

En realitat, pel boc gros, se’n van cometre mitja dotzena: van declarar la independència, van proclamar la república, van abolir la monarquia, van derogar la Constitució, van derogar l'Estatut i van passar olímpicament de les notificacions del Tribunal Constitucional. Provin vostès de no pagar una multa.

El que passa és que aquests delictes no estaven tipificats al Codi Penal. Ningú en plenes facultats mentals podia pensar que uns dirigents polítics amb secretària, escorta i cotxe oficial poguessin fer el que van fer. 

Sempre diuen que Espanya és una dictadura. Però no vull ni pensar que els haguessin fet als Estats Units o a Alemanya si haguessin declarat la independència de Texas o de Baviera.

Logo de TelegramNOVEDAD TELEGRAM: ¡Pincha aquí para unirte a la comunidad de TELEGRAM de E-Notícies, las noticias de verdad sin censura.

Encara que el pitjor és la fatxenderia, fer el milhomes, mirar per damunt de l'espatlla com si fossin els bons de la pel·lícula. I a sobre els donaran l'amnistia. Sense cap mena penediment i proclamant que ho tornaran a fer. 

La culpa també és de Pedro Sánchez. Durant tots aquests anys ha permès que Carles Puigdemont campi per Europa. El govern espanyol ni tan sols ha contrarrestat el relat oficial del procés: que els van ficar a la presó per votar. No va ser per votar, va ser per passar-se pel folre l'Estat de Dret.