Imatge d´un home amb un megàfon

OPINIÓ

Es fan anomenar antifeixistes, però només volen prohibir, silenciar i censurar

Els actes de censura a professors, partits i col·lectius que pensen diferent de l'esquerra reaccionària estan a l'ordre del dia a Catalunya i ningú no diu res

L'autoanomenat col·lectiu antifeixista de Catalunya té feina aquests dies. En tan sols una setmana els hem vist queixar-se al Col·legi de Periodistes per cedir -o llogar- les instal·lacions al Front Nacional de Catalunya i fer assetjaments públics a la gent d'Aliança Catalana que recull firmes. Segons ells, és inconcebible cedir ni un metre d'espai públic a formacions "d'extrema dreta". Perquè tot el que qüestiona el model migratori actual, per exemple, és extrema dreta. També VOX, evidentment.

Que jo sàpiga, ni Aliança Catalana des de l'Ajuntament de Ripoll ni VOX des de les comunitats on governa no han incomplert la llei. Proposen canviar-la, certament, de la mateixa manera que la CUP vol acabar amb el capitalisme i ningú no concep vetar-los i fer cordons sanitaris.

L'antifeixisme actual és qualsevol cosa menys democràtic. Periodistes d'agències públiques exigint que no se cedeixin espais a un partit democràtic, que compta amb un alcalde. Experts d'"extrema dreta" acusant el Col·legi de Periodistes de Catalunya de "còmplices de l'odi". Col·lectius impedint a partits democràtics exercir el seu dret legítim a recollir avals.

Agents de seguretat d'Universitat Autònoma de Barcelona intenten contenir estudiants que protesten contra l'acte 'En defensa de la llibertat' al campus de Cerdanyola del Vallès

I no passa res, ningú no posa el crit al cel perquè s'ha assumit que alguns són els que reparteixen les cartes per jugar. Si algú se surt de la línia és extrema dreta i no mereix res. Encara que demani un debat sobre temes que preocupen la gent, encara que al darrere tingui milers de votants o seguidors. A la Catalunya Woke, compte de Twitter que denuncia la hipocresia de l'esquerra catalana, se l'ha arribat a amenaçar amb agressions des d'aquest "antifeixisme".

No sé què pensen vostès, però aquestes actituds autoritàries no em semblen pas gaire democràtiques. Mentre uns irrompen en el debat públic de manera legítima, altres els silencien, els amenacen i fins i tot els agredeixen. Jo no aniria mai a acovardir els partits que crec que estan portant Catalunya a l'abisme. Podré riure'm d'ells, fins i tot ridiculitzar-los si cal, signar articles com aquest o fer un tuit enfadat.

Tot i això, entenc que tenen tot el dret -més faltaria- a existir i presentar-se. Fins i tot procuro entendre els centenars de milers de votants que tenen. No crec que siguin estúpids, ni que estiguin lobotomitzats per Tiktok, simplement intento fer-los veure que potser estan equivocats. Entenc que això és una actitud democràtica i de respecte a l'altre, ben al contrari del que ells prediquen.

Aquí ja un s'hi ha acostumat, però vostès s'han de preparar. Seran extrema dreta si defensen que la gestió actual de la immigració ens portarà al col·lapse o que el projecte de llei trans catalana és un despropòsit. Se'ls assenyalarà, patiran escarnis i se'ls traurà la paraula des d'aquesta esquerra intransigent, autoritària, fatxa. Sí, fatxa. Les coses pel seu nom.

➡️ Opinió

Més notícies: