Muntatge de fotos de Tomàs Molina amb cara seriosa i, al costat, la captura de pantalla d'un vídeo de dues parelles sopant
MOLT +

El vídeo de Tomàs Molina sobre dues parelles sopant que fa reflexionar

Les imatges que ha compartit Tomàs Molina mostren dos tipus de cites, totes dues molt fidels a la realitat actualment

Les relacions socials han canviat. I les amoroses també. Ja és una imatge habitual veure com diverses persones s'asseuen al voltant d'una taula i no deixen d'estar amb el mòbil a la mà.

Desconnectar de la pantalla, sovint, es torna impossible. I un clar exemple és el vídeo que ha compartit Tomàs Molina a X —la xarxa social abans anomenada Twitter—.

A les imatges es poden veure dues parelles que estan sopant en un restaurant alhora. En una taula semblant i a la mateixa ubicació. Però les diferències són moltes i variades.

Al vídeo s'aprecia una parella que està sopant xerrant distesament i, l'altra, ho fa, però amb el telèfon. Estar de manera present de diferent manera. Estar però parar una atenció diferent.

Tomàs Molina ha compartit el vídeo

Veure'l en perspectiva impacta, perquè es nota i es veu molt la diferència. Però el cert és que aquesta imatge no és res més que un reflex de la dinàmica habitual de moltes cites. De parella, família, amics o pares. És igual, el mòbil és com un comensal més en la majoria de trobades.

Muntatge de fotos de dues parelles sopant junts i, una, està usant el telèfon mòbil. En un cercle es veu ampliat lús del telèfon.
Al vídeo es poden veure dos estils de cita | Twitter, @picturesfoider, e-noticies.cat

Aquest és un tema recurrent i a les bodes de famosos com la de Pilar Rubio i Sergio Ramos es va intentar trencar amb aquesta tendència. Es comenta que la parella va decidir que tots els convidats deixessin els mòbils a unes taquilles abans d'entrar a la celebració.

Més recentment, s'ha pogut veure un vídeo d'una actuació improvisada i en directe de Manuel Carrasco i Camilo a Sevilla. Davant d'ells dos, es podien veure desenes de persones gravant el moment únic. Només una noia va viure el moment a través dels seus ulls, i no des de l'objectiu del telèfon.

Un altre cas similar i recent va tenir lloc en un concert de Laura Pausini. La cantant va frenar el concert perquè un home no havia deixat el mòbil al llarg de tota la vetllada. Tot i això, després es va descobrir que aquesta persona només volia trobar una persona de l'staff de la cantant, la qual li havia cridat molt l'atenció.

Tomàs Molina comparteix el vídeo d'un costum gens fàcil d'evitar

Criticar aquest costum també és fàcil, perquè veure'l des de fora impacta. Ara bé, deslligar-se d'aquesta pràctica no sempre és fàcil i gairebé sense adonar-te estàs amb el mòbil a les mans.

Sens dubte, el vídeo que ha compartit Molina farà reflexionar molt a moltes persones. Sobretot, als protagonistes de les imatges.

Uns, probablement, lamenten haver perdut moments de la seva cita mirant una pantalla que podia esperar. Els altres, segur que celebren haver guardat a la seva retina, i al cor, un moment per sempre.