Muntatge de fotos de dues captures d'un tweet viral de Twitter i, de fons, una professora d'esquena fent classe a diversos alumnes
MOLT +

La revisió d'examen més surrealista que ha provocat milers de reaccions a Twitter

Pel que sembla, la professora hauria canviat radicalment d'opinió respecte a la prova avaluada de l'alumne

Gener és un mes dur per a tothom; deixem enrere un intens període nadalenc, les butxaques estan buides i cal tornar a pencar. Mentre uns tornen al dur món laboral, la majoria d'universitaris han d'afrontar els exàmens del primer quadrimestre.

Una prova de foc per saber qui ha estudiat durant les vacances i aprovar les primeres assignatures de l'any. És un període en què sol haver diferents punxades, com ha estat el cas del protagonista d'aquesta història inusual.

L'usuari de X (abans Twitter) @alcepulcro1 ha compartit el seu rutilant suspens a l'assignatura d'Arqueologia General; ni més ni menys que un 2,4. Quan això passa tens dues opcions: acudir a la revisió d'examen per veure si s'endevina la tecla o resignar-te i esperar la recuperació.

El gir dels esdeveniments

Amb una nota tan baixa, el més normal hauria estat esperar al setembre per poder aprovar a la revàlida. Tot i això, en un acte de fe sense comparació, el protagonista va sol·licitar una reunió amb la seva professora per veure si podia pujar la seva marca. "La revisió d'examen més surrealista que he tingut a la meva vida", diu la descripció del tuit viral.

Muntatge de dues captures de pantalla d'un moodle on apareix la nota d'una alumna abans i després de la revisió d'un professor
De suspès a notable | Twitter, @alcepulcro1, e-noticies.cat

A la segona imatge, es pot veure com la valoració de la prova ha passat d'un paupèrrim 2,4 a un sorprenent 8,1. Un canvi substancial d'aquells que poques vegades es veuen en aquest tipus de revisions. Aleshores, què ha passat?

“Hi ha professors a la universitat que això dels números ho porten regular. Jo conec una persona que va anar a revisió per un 4,8 i va resultar que en tenia un 8,4. La professora ho havia ficat al revés al document”, explica un usuari als comentaris.

Un missatge que ha estat respost per l'autor del tuit explicant què ha passat. "Això d'ajudar a fer una regla de tres amb base 10 a una doctorada m'ha arreglat el dia", contesta.

Allau de comentaris

La publicació ha aconseguit més de dos milions d'impressions, a més de 20 000 'm'agrada' i 1000 retuits. Un cas que també ha suscitat una allau de comentaris que es divideixen entre aquells que al·lucinen i els que han viscut una cosa semblant.

  • “No es pot jugar així amb les notes, les expectatives i els diners dels alumnes. Una cosa així hauria de comportar sancions greus al professorat”.

  • “Jo en un examen de la carrera vaig treure un 2,95. Vaig anar a revisió i em va pujar fins a 4,55 per coses que estaven mal corregides. I després em va dir que va arrodonir fins al 5 per les molèsties d'haver vingut a la revisió”.

  • “L'examen d'anatomia patològica em va anar força bé, creia. Vaig treure un 4,7, vaig anar a revisió i s'havien oblidat corregir una pàgina sencera. Finalment, vaig treure un 9”.