El restaurant de Madrid que uneix Telma Ortiz amb Joan Carles I: postres a 32 €
El Paraguas, que va ser l'elecció de Telma Ortiz per celebrar el seu aniversari, és un dels restaurants preferits de Joan Carles I
A l'escenari gastronòmic de Madrid, un restaurant exclusiu ha teixit els fils de connexió entre Telma Ortiz, germana de la reina, i l'exmonarca Joan Carles I. El lloc en qüestió, el Paraigua, es va convertir en l'epicentre de la celebració de l'aniversari de Telma Ortiz. Aquest, que ja demostra la seva categoria en oferir postres per 32 euros, és un habitual per al rei emèrit.
Enclavat al cor del prestigiós barri de Salamanca, el Paraguas és l'epicentre de moments per a la reialesa. Telma Ortiz i la seva parella van triar aquest establiment per celebrar-ne l'aniversari quan es van instal·lar a Madrid. Aquest lloc destaca per ser un dels espais predilectes dels Borbons a la capital espanyola.
Aquest punt va ser testimoni de trobades properes de Joan Carles I, que solia ser un dels seus clients usuals. Mesos abans de la seva partida a l'exili, el monarca va ser vist delectant-se amb el menjar del lloc al costat d'un amic proper. Fins i tot la infanta Margarita, la seva germana, ha estat vista a l'establiment amb assiduïtat.
L'establiment d'elecció del rei emèrit i Telma Ortiz és un dels més cars del barri de Salamanca
El Paraigua s'erigeix sota el lema ''la sofisticació de la senzillesa'', demostrant ser un bastió culinari on l'exquisidesa es troba amb la simplicitat de manera magistral. Aquest establiment s'enorgulleix de dir que s'hi han tancat acords importants i s'han creat noves promeses. ''Les verdines amb perdiu o les múrgoles farcides de foie-gras han aconseguit l'estatus de clàssics a la capital'', explica la seva web.
L'experiència d'aquest restaurant es presenta en diversos formats, des de la possibilitat de deixar-se sorprendre amb els suggeriments del xef fins a optar per una carta més reduïda. En aquesta, el xef també fa una selecció dels plats més emblemàtics del lloc. Entre aquests plats insígnia, es destaquen les croquetes de fabada a 20 euros la ració o les cloïsses per 42 €.
El menú també destaca opcions com el plat de verdures amb cloïsses i escopinyes a 27 euros. Qui vulgui un arròs o una pasta, podrà escollir l'arròs negre amb zamburiñas i escopinyes per 31 euros o els macarrons amb múrgoles per 37 €/ració. Qui sigui amant de la carn o el peix, podrà menjar opcions per 39 euros, com són les mandonguilles de cua de toro.
El plat més car de tota la carta seria el caviar de beluga. Aquest és un plat exclusiu sota demanda que es pot agafar per un preu notable de 495 € per 100 grams.
El delit culinari acaba amb les postres, on una taula de formatges frescos es pot gaudir per 32 euros. Això deixa una vegada més clar el luxe del lloc, però qui no vulgui gastar-se tants diners en unes postres té una altra opció. La carta ofereix una escuma de iogurt amb violetes per 12 €.
Amb vuit restaurants repartits per Espanya, el Paraguas s'ha convertit en un referent real. Ara, amb expansions internacionals a Londres i Dubai, no seria sorprenent que el rei emèrit tornés a trobar el seu lloc a Abu Dhabi.
Més notícies: