Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i una fotografia difuminada i amb signes d'interrogació del Celler Jordi

MOLT +

La joia amagada de Barcelona: el restaurant que serveix tapes que valen molt la pena

Aquest històric local està ubicat a la zona de la Barceloneta i és conegut sobretot pels veïns del barri

Situada al bell mig de la Barceloneta —carrer Pepe Rubianes, 23—, hi ha el celler Jordi. Tot i que està situat en un lloc molt transitat, no és gaire conegut a Barcelona, ni acostuma a cridar l'atenció dels turistes, perquè no apareix a les guies. En canvi, és freqüentat pels veïns del barri de tota la vida, que el consideren tot un clàssic.

L'influencer gastronòmic Edu González ens descobreix aquest local al seu canal Bravas Barcelona, el qual està dedicat a documentar els millors restaurants de la ciutat comtal. Al començament, l'activitat del negoci es basava a vendre gel a alguns establiments del barri. Però la seva activitat va anar evolucionant.

Com que es tracta d'un establiment especialitzat en pintxos i tapes, conserva un ambient tradicional que mai no ha arribat a quallar a la ciutat. El local es compon d'unes poques taules i una barra, on els seus clients mengen drets o asseguts en tamborets. Segons el mateix influencer, aquest bar és una “joia amagada” de la Barceloneta i “es menja increïble”.

Les millors tapes de la Barceloneta

Una curiositat que impacta del local és el costum d'elaborar algunes de les tapes davant dels clients. A la carta hi ha una gran varietat d'opcions, entre les quals destaca la seva especialitat: la popular bomba de la Barceloneta. Es tracta de “la tapa més famosa del barri” i es pot tastar per tan sols 3,5 euros.

Aquesta consisteix en una bola de massa elaborada amb patata i carn, arrebossada i servida amb un toc d'allioli i salsa romesco. Tot i això, la seva “tapa estrella” són els bunyols de bacallà, “que sempre s'esgoten”. “El millor bunyol del barri i potser el millor que trobaràs a Barcelona”, assegura.

Edu González destaca que no estan gaire salats i contenen molts trossos de bacallà. El seu secret és que hi posen sifó en elaborar la massa i els podem gaudir per 2,5 euros la unitat.

Descubro la joya 💎 más ESCONDIDA 🕵🏻 de la Barceloneta 🏖️

No obstant això, la tapa preferida de l'influencer és la sardina amb escalivada de pebrots sobre una base de tomàquet i una mussolina. Aquesta tapa, igual que la bomba, costa 3,5 euros i segons ell val molt la pena provar-la.

Els pintxos del celler Jordi

A més, també disposen d'una selecció de pintxos com les patates farcides, les anxoves amb patates a l'all i el seu pinxo de truita de patates “supersaborosa”. D'aquesta última, González en destaca el preu —que és de 2,50 euros— i opina que “per aquest preu no hi ha pinxos de truita com aquest”.

També ens mostra les braves, “unes de les millors de la Barceloneta”, amb una salsa molt picant. A banda, ofereixen nombroses opcions de begudes, vins i vermuts. Tot això a un preu molt econòmic.

➡️ Molt +

Més notícies: