Captura de TikTok d´una noia parlant mostrant diferents pentinats

MOLT +

Una infermera avisa dels perills de fer-te aquest pentinat: et pots quedar calba

La tendència viral del 'clean look' pot comportar la pèrdua de cabells, així ho ha advertit una infermera a TikTok

El 'clean look' és un pentinat que triomfa a les xarxes socials perquè s'ha fet molt viral. I segurament ho és perquè es tracta d'un pentinat que requereix no tenir gaire habilitat per fer-lo. Aplicant una tècnica molt senzilla, pot produir-se un pentinat amb molt bon resultat que ens pot salvar d'algun compromís.

La tècnica no és cap altra que repentinar els cabells cap endarrere. Un pentinat que mostra un aspecte net i elegant. No obstant això, portar aquest pentinat de manera habitual pot causar el que es coneix com a alopècia per tracció. Un problema que desconeixen la majoria de les dones que es deixen emportar per aquesta moda.

La tendència del 'clean look' causa furor a TikTok, sobretot entre les jovenetes. Hi ha infinitat de vídeos on s'explica com recollir els cabells de manera impecable. Es tracta de monyos o cues que tiben els cabells i que es fixen amb cera, gomina o laca.

Captura de TikTok amb una tiktoker assenyalat els cabells d'una noia i un pentinat de cua
Una infermera explica els perills de seguir la tendència 'clean look' | TikTok, @enfermerarubia

Una moda molt perillosa

El problema principal de portar aquest tipus de pentinat de manera habitual és que malmet l'arrel dels cabells. Aquesta tibantor debilita el fol·licle pilós fins a esgotar-lo. Com a resultat, apareix la temuda alopècia transaccional, que pot ser irreversible o cicatricial.

La tiktoker @enfermerarubia ho ha explicat al seu compte per donar visibilitat a aquest problema. Moltes vegades, les joves segueixen tendències sense conèixer-ne totes les conseqüències.
Aquest pentinat el solem veure en ballarines de ballet clàssic, esportistes de gimnàstica rítmica i en certes professionals com ara les hostesses de vol. Algunes fins i tot s'han atrevit a mostrar les seqüeles d'aquest recollit tan tibant.

Portar monyo sí, però no tots els dies

Aquest vídeo de la infermera rossa ha tingut un gran abast, amb més de 700 000 visualitzacions. Tot i això, ha volgut aclarir que el perill d'aquest tipus de pentinats és portar-los amb assiduïtat. Per tant, si vols fer-te un monyo tibant de manera ocasional, no t'has de preocupar.

Entre les seves seguidores han sorgit molts dubtes i una mica de resignació. Sobretot per aquelles que han de portar aquest tipus de pentinats de manera habitual.

“Si me'l faig dos o tres cops a la setmana més o menys amb laca en comptes de gomina passa alguna cosa?”, pregunta una internauta. "Ara entenc moltes coses, vaig estar anys portant trena d'espiga i cues al col·legi", reflexiona una altra.

No sabem si això serà el final de la moda del 'clean look', però almenys moltes en sabran les conseqüències. Diuen que, per presumir, cal patir, però fins al punt de quedar-se calba…

➡️ Molt +

Més notícies: