Muntatge d'uns croissants normals un damunt de l'altre i un croissant de calçot pixelat
MOLT +

L'estrany sabor de croissant elaborat a Barcelona que arrasa a les xarxes

El croissant amb gust de calçot és una curiosa elaboració que només es pot trobar els caps de setmana en una fleca catalana

Les paraules calçot i croissant semblen no tenir gaire relació entre si. Però la imaginació culinària no té límits i una pastisseria de Barcelona ha preparat una recepta amb un resultat sorprenent. Es tracta d'un croissant artesà de mantega de color carbó i ben farcit de salsa romesco.

Tot casolà, elaborat de forma artesanal a la fleca La Cantonada de Barcelona. No hi ha dubte que és un producte sorprenent i que no deixarà indiferent els clients que s'animin a provar-lo. Aquesta elaboració no es pot comprar cada dia i només està a la venda de divendres a diumenge, per celebrar el cap de setmana d'una manera original.

El calçot i el croissant, una nova combinació

Normalment, el calçot es menja només cuinat a la brasa i es mulla en salsa de romesco. Després dels calçots s'acostuma a menjar carn i es culmina el tiberi amb crema catalana i taronges. Per la seva banda, el croissant té múltiples versions i adaptacions, però internacionalment és conegut pel seu sabor dolç original.

Del bàsic, se'n pot passar als de xocolata, també n'hi ha d'altres sabors dolços i fins i tot de salats. De salsitxa, de pernil dolç i formatge o de tonyina, són alguns exemples de croissants salats. El de calçot ha arribat com una novetat en un forn que, tal com es pot veure a les seves xarxes socials, inventa de forma constant.

Ara bé, el de calçot és probablement el croissant més català i original vist fins ara. Amb aquesta combinació només poden passar dues coses: o que els hi encanti o que l'odiïn.

Una barreja només apta per a atrevits

Sigui com sigui, només ho podran saber els més atrevits, els que es llancin a provar aquesta combinació no vista amb anterioritat. Sembla que la moda d'integrar un calçot amb un altre aliment està de moda. Un exemple és la pizza de calçots i salsa romesco que ha tret a la venda Ametller Origen.

En aquest cas, la majoria dels comentaris lloen la combinació. Però totes aquestes propostes no són res més que idees, els més conservadors podran continuar gaudint d'un calçot i d'un croissant per separat. I les invencions, per altra gent.

➡️ Molt +

Més notícies: