Muntatge de fotos de Rubén, tiktoker de 'Viajealcuadrado' i, al costat, una imatge del preu de la fruita en un supermercat d'Espanya
MOLT +

Un espanyol torna de Llatinoamèrica i no dona crèdit al preu de la fruita

El cost de la fruita tropical arriba a uns preus astronòmics als supermercats d'Espanya

Darrere del compte de TikTok 'Viaje al cuadrado' hi ha Rubén, un espanyol, i Carlos, un equatorià. A aquesta parella li encanta viatjar i són coneguts per compartir contingut de les destinacions que visiten en aquesta xarxa social.

Després de tornar de Llatinoamèrica van decidir fer una volta per un supermercat Carrefour al nostre país. Van anar a la secció de fruiteria, concretament la zona on es venen fruites exòtiques, ja que volien conèixer els preus que tenen a Espanya.

El vídeo, que ja ha estat vist per gairebé 35.000 persones, mostren la seva incredulitat davant el cost que té aquest tipus d'aliments a Espanya.

Uns preus no aptes per a qualsevol butxaca

La parella ensenya estupefacta el que costen diferents tipus de fruita. El plàtan mascle no només és més car, a 10 euros el quilo, sinó que la mida també és inferior. En el cas del maracujà arriba als 16 euros i la granadilla 20 euros.

També ensenyen la fruita de la passió a 10 euros i la carambola a ni més ni menys que 19 euros. I el mateix passa amb altres fruites exòtiques com la papaia o la fruita xinesa.

«Com veieu, els preus estan pels núvols, així que el millor serà tornar a Llatinoamèrica aviat», comenta Carlos. Ja que ell, com a equatorià, està acostumat a comprar fruita tropical per un preu inferior.

Captura d'una mà assenyalant el preu d'unes quantes fruites tropicals a un TikTok
El preu de la fruita exòtica està pels núvols | TikTok, @viajealcuadrado

Haurem de menjar fruita menys exòtica

El vídeo acumula centenars de comentaris d'usuaris de TikTok, sobretot de llatinoamericans. Per a ells resulta sorprenent que aquest tipus de fruita tan habitual als seus països arribi a aquests preus a Espanya. Per als qui viuen al nostre país resulta molt car accedir a aquest tipus de productes.

No obstant això, és comú aquesta diferència de preus quan es tracta d'aliments que s'han d'importar. Alguns usuaris han volgut prendre aquesta informació amb humor.

«Ve amb avió, classe 'business'», indica un internauta. «És el mateix que un Rioja a l'Equador, val un ull de la cara», apuntava un altre. Sens dubte, que amb aquests preus surt més barat omplir la cistella de la compra amb taronges o pomes.